ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 06 березня 2024 12:00

Для працiвникiв ЗАЕС побудують модульне мiстечко

Уряд Швецiї ухвалив рiшення про будiвництво бiля Хмельницької атомної станцiї модульного мiстечка для працiвникiв окупованої росiянами Запорiзької АЕС, якi виїхали з Енергодара, повiдомив в. о. голови правлiння НАЕК "Енергоатом" Петро Котiн.

"З боку шведського уряду маємо рiшення про надання нам гуманiтарної допомоги - саме для переселенцiв iз ЗАЕС на Хмельницькiй АЕС буде модульне мiстечко", - сказав Котiн пiд час заходу, присвяченого другим роковинам окупацiї ЗАЕС росiйськими агресорами, що сталася 4 березня 2022 р., повiдомляє "Iнтерфакс-Україна".
Вiн уточнив, що це мiстечко буде для тих, хто добудовуватиме блоки на ХАЕС, а також для експлуатацiйного персоналу.
За його словами, нинi "Енергоатом" намагається максимально задiяти працiвникiв, якi виїхали iз ЗАЕС, i вивести їх iз вимушеного простою, але водночас виникають питання забезпечення їх нормальними умовами для життя.
"Працевлаштовуємо на iнших наших АЕС, зокрема на ХАЕС. Там уже працюють 333 людини iз ЗАЕС, й у квiтнi ми маємо завдання збiльшити їх кiлькiсть до 600 осiб, а до кiнця року буде й тисяча", - пояснив Котiн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, мiнiстр енергетики України Герман Галущенко зазначав, що з метою компенсацiї втрат енергетичних потужностей через вiйну з Росiєю Україна планує у 2024 р. розпочати будiвництво нових блокiв на майданчику Хмельницької АЕС. Iдеться про два блоки ВВЕР-1000 радянського зразка, а також два блоки AP-1000 американської компанiї Westinghouse. Україна стане першою країною в Європi, де буде побудовано атомнi блоки цього типу.
Нинi ХАЕС має два блоки ВВЕР-1000.
Голова "Енергоатому" на заходi з приводу других роковин окупацiї ЗАЕС повiдомив, що на ЗАЕС спiвробiтникiв компанiї вже не залишилося: на початок року там ще працювали 360 осiб, але тепер доступ на станцiю їм закрито.

Прочитано 181 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: