ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 07 березня 2024 13:00

У завод залiзобетонних конструкцiй iнвестують 1 млрд. грн.

Компанiя "Обербетон" планує побудувати завод великогабаритних залiзобетонних конструкцiй неподалiк вiд Тернополя на територiї Микулинецької громади. Про це повiдомив її голова Iван Слободян.

"Бiльше двох рокiв ми намагалися залучити в громаду як закордонних, так i вiтчизняних iнвесторiв. Спiльними зусиллями нам вдалося переконати iнвесторiв, якi вже протягом тривалого часу вишукували рiзнi варiанти для будiвництва заводу, що саме у нас найкращi умови для будiвництва пiдприємства", - йдеться на Facebook-сторiнцi громади.
"Обербетон-iнвест" - один з найбiльших українських виробникiв залiзобетонних конструкцiй з виробничими потужностями в Житомирi. Завод побудований з нуля 2008 р. Виробляє залiзобетоннi балки та колони, плити перекриття, повiдомляє Liga.
Власник - кiпрська компанiя Oberbeton Holdings Limited, яка належить Якову Фiнкельштейну (Грибову), спiввласнику Nemiroff.
За словами Слободяна, Микулинецька громада конкурувала за розмiщення заводу з iншими населеними пунктами Тернопiльської, Львiвської, Волинської, Рiвненської та Iвано-Франкiвської областей.
"Визначальне значення у виборi iнвестором нашої громади вiдiграли наявнiсть земельної дiлянки iз вже розвинутою iнфраструктурою, резерву потужностей, логiстики, людського ресурсу. На даний час фактично пройдено 90% усiх погоджувальних та дозвiльних процедур для початку будiвництва", - сказав вiн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, будiвництво заводу забезпечить близько 1 млрд. грн. iнвестицiй, буде створено понад 150 робочих мiсць.
"Це найбiльша iнвестицiя за всю iсторiю не тiльки Микулинецької громади, але й колишнього Теребовлянського району, i одна з найбiльших iнвестицiй в Тернопiльськiй областi. Бюджет громади та бюджет областi отримає потужну фiнансову пiдтримку, а в населений пункт вдихнеться нове життя", - сказав Слободян.
Iнвестор обiцяє, що середня зарплата на пiдприємствi становитиме не менше нiж 20- 22 тис. грн.

Прочитано 164 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: