ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 16 березня 2024 13:00

Пiд Львовом з'явиться сквер пам'ятi воїнiв-добровольцiв

У Брюховичах на вул. Незалежностi України буде сквер пам'ятi воїнiв добровольчих формувань. 14 березня, у День українського добровольця, там висадили дерева та встановили iнформацiйну таблицю. А найближчим часом ця зелена зона офiцiйно отримає статус скверу.

"Йдеться про територiю площею 1,4309 га. Там ростуть зеленi насадження, в основному сосни та модрини, а також є дитячий та спортивний майданчики. На найближчу сесiю колеги готують ухвалу, вiдповiдно до якої ця територiя отримає статус скверу та матиме балансоутримувача. Окрiм того, була позицiя мешканцiв та воїнiв-добровольцiв, щоб присвятити цей сквер воїнам добровольчих формувань", - розповiла керiвниця департаменту мiської агломерацiї ЛМР Iрина Круглова.
Вiдтак, на цiй локацiї добровольцi, активнi мiсцевi мешканцi та представники мiста висадили 5 модрин. Також там встановили iнформацiйну таблицю з назвою скверу.
"Останнi роки ця територiя була занедбана. Ми шукали шляхи, як її впорядкувати. Вийшла гарна нагода, коли дiзнались, що хлопцi шукають мiсце, де б можна було облаштувати сквер, присвячений добровольцям. Ми запропонували це мiсце у Брюховичах. Зiбралися всi, долучилися комунальнi служби мiста i буквально за три днi очистили цю територiю. Для нас, мiсцевих мешканцiв, це дуже важливо. Це фактично дiючий сквер, тут завжди багато людей", - розповiла мiсцева мешканка Юлiя Лацик.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, також керiвниця департаменту мiської агломерацiї Iрина Круглова та голова Шевченкiвської районної адмiнiстрацiї Iрина Джурик привiтали представникiв добровольчих формувань.
"Ви заслуговуєте на велику шану i повагу. На початку повномасштабної вiйни першими своє плече пiдставили нашi хлопцi-добровольцi, якi бiля наших райадмiнiстрацiй стояли в черзi, щоб їх записали в добровольчi формування. Як ви є - нам i тут, в тилу, спокiйнiше. А тепер завдяки нашiй спiвпрацi тут буде гарний сквер, присвячений воїнам-добровольцям", - зазначила Iрина Джурик.
Надалi сквер пам'ятi воїнiв добровольчих формувань буде обслуговувати ЛКП "Зелений Львiв".
На територiї Львiвської громади є 135 скверiв та 42 парки.

Прочитано 128 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: