ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 08 квітня 2024 17:00

У Кропивницькому побудують соцiальний гуртожиток

Заступник мiського голови Кропивницького Олександр Мосiн провiв робочу зустрiч з делегатами Швейцарського Червоного Хреста - делегаткою з прихисткiв Марселою Мора, регiональним координатором Майклом Бейтсом та українськими фахiвцями, якi працюють за Швейцарським направленням в Товариствi Червоного Хреста України.

Тема зустрiчi - будiвництво соцiального житла у Кропивницькому. В мiськiй радi вже зустрiчалися попередньо, партнери з Швейцарського Червоного Хреста визначилися з локацiєю для будiвництва по вулицi Василя Нiкiтiна i з його ключовими характеристиками, а зараз завiтали обговорити наступнi кроки, аби перевести цей проєкт в практичну площину його реалiзацiї.
"Ми пiдготували своє бачення цього проєкту i хочемо обговорити, як, власне, працюватимемо над його реалiзацiєю. Iдея така - планується приблизно сiм квартир-студiй (кiлькiсть залежатиме вiд проєктувальника) для лiтнiх людей i з iнклюзивнiстю, що будуть адаптованi пiд соцiальний гуртожиток. Це будуть окремi кiмнати з окремим санвузлом i зоною для кухнi, - презентувала бачення делегатiв Марсела Мора. - В однiй такiй квартирi зможуть проживати по двi людини. I це буде довготривале проживання людей за тими правилами, що є у вашiй громадi для соцгуртожиткiв. Але ми би хотiли там органiзувати простiр для соцiальних послуг, яким би могли користуватися не тiльки мешканцi гуртожитку, а й люди з прилеглих районiв. Наприклад, це можуть бути послуги iнтеграцiї ВПО в громаду, але ми готовi й до ваших пропозицiй".
Представники мiської влади Кропивницького також висловили свої побажання: врахувати при будiвництвi облаштування кiмнати побуту, загальної кiмнати вiдпочинку. Крiм того, до персоналу мають входити - адмiнiстратор, соцiальний працiвник i психолог - тому потрiбен також ще простiр для проведення цiєї соцiальної роботи.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, наступним етапом реалiзацiї проєкту буде укладення вiдповiдного договору мiж Кропивницькою мiською радою та Швейцарським Червоним Хрестом.
Учасники зустрiчi домовилися далi бути на постiйному зв'язку, аби швидко i якiсно проходили усi етапи, найперше, - проєктування.
"У нас строк виконання проєкту - це кiнець поточного року. Тож ми зацiкавленi якнайшвидше розпочати роботи", - наголосила Марсела Мора.
У свою чергу Олександр Мосiн подякував за спiвпрацю i Швейцарському вiддiленню, i Товариству Червоного Хреста України - це не перший проєкт який реалiзується в громадi за участi Товариства Червоного Хреста. Зокрема, придбалась технiка для соцiального гуртожитку на селищi Гiрничому, який делегати взагалi вважають взiрцевим i для цього нового проєкту будiвництва.

Прочитано 216 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: