ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 11 квітня 2024 14:00

Для села пiд Києвом розробили концепцiю розвитку

Архiтектори студiї "Архиматика" розробили концепцiю розвитку центральної частини села Бiлогородка у Київськiй областi. Про це йдеться на сайтi компанiї.

Концепцiю розробляли архiтектори Олександр Столовий та Дмитро Казаков. Вона включає практичнi рiшення для мiського середовища. Зокрема тут планується будiвництво нового житлового комплексу та торговельно-розважального центру. Розробку iнiцiювала селищна рада, яка звернулась до компанiї, повiдомляє Property Times.
Бiлогородка - це примiська територiя Києва з нерозвинутими публiчними просторами, транзитними магiстралями, що роблять село автомобiльним поселенням без належних озеленених територiй для пiших прогулянок та вiдпочинку.
За словами Олександра Столового, цей проєкт може стати в нагодi iншим населеним пунктам, якi мають схожi проблеми, а саме вiдсутнiсть:
- бачення, як село чи мiсто виглядатиме через 50 рокiв;
- розумiння, чому там мають хотiти жити люди;
- унiкального "обличчя" у мiста;
- публiчного простору, де вiдбувалась би комунiкацiя та формування спiльноти.
Також генеральнi плани i ДПТ створенi для вузьких спецiалiстiв. Звичайним мешканцям складно розумiти цi документи й, вiдповiдно, подавати зауваження та брати участь у прийняттi рiшень.
Згiдно з планом, для розвитку публiчних просторiв планують перебудувати центральну площу. Водонапiрну вежу хочуть перетворити на видовий майданчик iз "нiшевим баром-кафе", а також планують побудувати трибуну на стадiонi, урбан-парк зi скейт-парком, юнацький центр з амфiтеатром, музей мiнiатюр iз макетами територiї Бiлогородки часiв Київської Русi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на мiсцi згорiлої лiкарнi планують збудувати житловi споруди з променадою. На ринковiй площi побудують дворiвневий ТРЦ з односторонньою вiдкритою галереєю на першому рiвнi.

Прочитано 204 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: