ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 02 травня 2024 14:00

В 6 регiонах збудують школи-укриття

Литва до кiнця року планує побудувати шiсть пiдземних шкiл у Миколаївськiй, Одеськiй, Запорiзькiй, Сумськiй, Чернiгiвськiй, а також, можливо, у Харкiвськiй областях. Про це сказав керiвник литовських програм Co-create Future of Ukraine Артурас Жарновскiс.

Зокрема вiн розповiв про роботу над великим проєктом у Миколаївськiй областi та iнших регiонах, якi знаходяться неподалiк фронту та постiйно перебувають пiд росiйськими обстрiлами.
"Там будуть безпечнi для воєнного часу школи-укриття. У мирний час вони можуть використовуватися як багатофункцiональнi примiщення - спортивнi, розважальнi тощо", - сказав Жарновскiс, повiдомляє Property Times.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вiн уточнив, що йдеться про конкретнi локацiї в п'яти регiонах: Миколаївськiй, Одеськiй, Запорiзькiй, Сумськiй та Чернiгiвськiй областях. За його словами, локацiю шостого об'єкта ще визначають. Скорiше за все, це буде Харкiвщина.
"В названих регiонах ми починаємо будувати великi школи-бомбосховища. I це - будiвництво "з нуля", в мiсцях, де ранiше укриттiв не було. Серед iншого безпековi умови в таких пiдземних примiщеннях передбачатимуть, про всяк випадок, i антирадiацiйний захист. Наша мета, аби дiти могли повернутися до освiтнього процесу з безпосереднiм спiлкуванням одне з одним i з вчителями. Гадаю, ми зможемо закiнчити це будiвництво вже цього року", - додав Жарновскiс.

Прочитано 187 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: