ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 16 травня 2024 11:00

За "єОселю" видали кредити на 15,7 млрд. грн.

Понад 10 тис. родин скористалися програмою доступного iпотечного кредитування "єОселя". Загальна сума виданих кредитiв становить 15,7 млрд. грн. Програма стартувала у жовтнi 2022 р., її реалiзує Мiнiстерство економiки України спiльно з Мiнцифрою та ПрАТ "Укрфiнжитло".

Переважну бiльшiсть кредитiв отримали вiйськовослужбовцi Збройних сил України за контрактом та силовики - 5902 (59%). Найчастiше житло обирають у Київськiй областi та Києвi - 2688 та 1810 виданих кредитiв вiдповiдно.
Iз серпня 2023 р. стартувала масова iпотека пiд 7% для громадян, якi не мають власного житла. Вiдтак менше нiж за рiк можливiстю отримати такий кредит та придбати власну домiвку скористалися понад 2 тис. громадян. Серед них - 131 ветеран та 170 переселенцiв.
Окрiм того, з сiчня стало можливим придбати по "єОселi" приватнi будинки, дуплекси i таунхауси. Наразi по програмi громадяни придбали 140 таких об'єктiв.
Водночас до програми долучилися 44 забудовники, якi пройшли акредитацiю банкiв-партнерiв, вiдтак громадяни можуть обирати житло, що будується. Тiльки з початку цього року громадяни придбали 186 квартир на етапi будiвництва.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, голова правлiння "Укрфiнжитла" Євген Мецгер наголосив, що триває постiйна робота над вдосконаленням умов програми.
"Ми запустили "єОселю" в найскладнiшi для країни часи i зараз чiтко бачимо, що навiть пiд час великої вiйни українцi її потребують. Ми спiльно з урядом поступово вдосконалюємо програму. Важливо, аби громадяни могли мати власне житло, залишалися в країнi, аби спiльними зусиллями її вiдбудовувати", - наголосив вiн.

Прочитано 266 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: