ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 23 травня 2024 15:00

У Львовi зведуть житло для захисникiв

Виконком Львiвської мiськради прийняв рiшення одноразово вiдхилитися вiд мораторiю на будiвництво у мiкрорайонi Пiд Голоском. Там зведуть житло, зокрема для вiйськовослужбовцiв. Також передбачено облаштувати спортзал для ветеранiв вiйни та мешканцiв мiкрорайону.

"Житлово-будiвельний кооператив "Премiум Голоско"" та "Житлово-будiвельний кооператив "Український доброволець"" звернулися до мiста з заявою про нове будiвництво багатоквартирних житлових будинкiв з примiщеннями громадського призначення та пiдземним паркiнгом для учасникiв операцiї об'єднаних сил (учасникiв бойових дiй та їх сiмей).
У комплексi буде житло, спортзал та дворiвневий паркiнг.
"225 квартир, паркомiсць у дворiвневому паркiнгу передбачено 315, що бiльше, нiж квартир. Пропонується будинки середньої поверховостi вiд 6 до 9 поверхiв на кутах. Тут буде пiшохiдна зона мiж кварталами та двiр без автомобiлiв", - зазначив головний архiтектор Львова Антон Коломєйцев.
За словами Любомира Зубача, заступника мiського голови Львова з мiстобудування, таке будiвництво дозволить багатьом захисникам отримати своє житло.
"Першочергово це рiшення дозволить значнiй частинi вiйськовослужбовцiв отримати квартири i покращити свої житловi умови. З 225 квартир, якi будуть збудованi, 75 буде надано учасникам кооперативiв з такими умовами, що на кожного по 40 кв. м, а ще 10 кв. м вони зможуть придбати за цiною $600/кв. м. Це фактично є цiною собiвартостi. Це важливо. Гарантiйним листом є зафiксована готовнiсть розвитку соцiальної iнфраструктури мiкрорайону. Конкретнi видатки ми будемо фiналiзувати додатково: чи це буде тротуар на вул. Пiд Голоско, про що мешканцi говорили неодноразово, чи, можливо, сквер, який є поряд i треба облагородити. Це ми ще зберемося додатково на робочiй групi i приймем рiшення", - зазначив Любомир Зубач.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, представники житлових кооперативiв та мешканцi мiкрорайону, якi прийшли на засiдання виконавчого комiтету, пiдтримують зведення житла для захисникiв у цьому мiсцi.
"Прошу пiдтримати це питання та надати мiстобудiвнi умови i обмеження. З 2019 р. сформований наш кооператив, його члени взятi з загальної черги, подавали вiдповiднi документи i перевiрялись щодо того, чи потребують вони покращення житлових умов", - сказав Михайло Кохан, голова кооперативу "Премiум Голоско".
Також 200 кв. м у будинку перейдуть у власнiсть мiста. Там буде обладнаний спортзал, яким зможуть користуватися вiйськовi з цих та сусiднiх будинкiв.

Прочитано 209 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: