ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 24 травня 2024 11:00

В Українi створять парки iнституцiйної оренди i можливостi швидкiсного будiвництва у повоєнному вiдновленнi

Держмолодьжитло постiйно провадить роботу в напрямку розширення перелiку варiантiв вирiшення житлового питання громадян. Та одночасно вивчає варiанти фiнансового наповнення житлових програм. Зрозумiло, в умовах повномасштабної агресiї i спрямування видаткiв державного бюджету на потреби оборони країни найбiльш реальним є залучення з цiєю метою позабюджетних джерел.

З-помiж iншого опрацьовується питання забезпечення родин, насамперед тих, якi потребують державної пiдтримки, соцiальним житлом. Створення житлового фонду соцiального призначення передбачене проєктом закону "Про основнi засади житлової полiтики в Українi", що його розробило Мiнiстерство розвитку громад i територiй у спiвпрацi з Держмолодьжитлом та iншими нацiональними i мiжнародними експертними iнституцiями.
Фонд має позитивний досвiд роботи в сегментi соцiального житла, у цьому напрямку вiн працював ще задовго до початку воєнних дiй. А 2022 р. за гуманiтарнi кошти реалiзували пiлотний проєкт - надання соцiально вразливим сiм'ям орендного житла. Шiсть десяткiв родин у чотирьох регiонах мешкають у орендованому житлi, сплачуючи лише за комунальнi послуги.
З метою розширення пропозицiї можливих iнструментiв вирiшення житлової проблеми українцiв провели зустрiч iз представниками будiвельної компанiї Well-Being ConTech Марком Кестельбоймом i Юрiєм Масловим. Iшлося про потенцiал створення в Українi паркiв iнституцiйної оренди i можливостi швидкiсного будiвництва у повоєнному вiдновленнi країни.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, адже повернення українцiв iз-за кордону вимагатиме створення в Українi середовища з комфортними умовами життя, якiсною освiтою, добре оплачуваною роботою. Багато сiмей бажатимуть жити там, де безпечно i де є робота. Тож одночасно з розвитком iпотечних програм варто вивчати i можливостi соцiальної оренди як одного з варiантiв вирiшення житлової проблеми українських громадян.

Прочитано 148 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: