ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 27 травня 2024 15:00

Пiд Львовом побудують вiдпочинково-оздоровчий комплекс

На вул. Лiкарськiй, 8а, у Брюховичах планують звести вiдпочинково-оздоровчий комплекс iз примiщеннями для тимчасового проживання та примiщеннями водно-оздоровчого призначення. Про це пiд час засiдання виконкому Львiвської мiської ради повiдомив головний архiтектор Львова Антон Коломєйцев.

Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, Департамент архiтектури та просторового розвитку мiста отримав заявку на видачу мiстобудiвних умов на облаштування вiдпочинково-оздоровчого комплексу.
"Йдеться про формування вiдпочинкового комплексу за прототипом рекреацiйних мiстечок, якi можна бачити десь в Туреччинi чи iнших рекреацiйних локацiях. Зараз йдеться про мiстобудiвнi умови i обмеження щодо перших корпусiв, якi входять в загальний комплекс. Вони будуть заввишки буквально один-два поверхи. Також тут передбачена спортивна iнфраструктура, а в майбутньому - басейн", - розповiв Антон Коломєйцев.
За словами заступника мiського голови Львова з мiстобудування Любомира Зубача, таке використання цiєї земельної дiлянки цiлком вiдповiдає її цiльовому призначенню.
"Ми перевiряли i завжди по Брюховичах перевiряємо статус-кво, бо мали дуже багато неприємних iсторiй, пов'язаних з рiшеннями колишньої селищної ради. В цьому випадку ця земельна дiлянка ще в 2005 р. була передана Брюховичами в оренду аналогiчно пiд облаштування вiдпочинково-оздоровчого комплексу, а у 2008 р. її викупили, i ця дiлянка перейшла у власнiсть. Пiсля цього там, ймовiрно, мiнялися власники. А зараз вона подiлена на кiлька частин. Для нас принципово, щоб реалiзацiя проєкту вiдповiдала задекларованим намiрам про те, що там буде вiдпочинковий та оздоровчий комплекс. Саме таке призначення територiї Брюховичiв ми бачимо прiоритетним. Важливо, щоб цi намiри не розходились iз практичним втiленням. Позицiя Львiвської мiської ради полягає в тому, що Брюховичi - це рекреацiйна зона для влаштування рiзного роду вiдпочинкових комплексiв, i це наш прiоритет", - зазначив Любомир Зубач.
За словами Антона Коломєйцева, подiбнi об'єкти можна бачити в туристичних країнах, де розвинутий лiтнiй вакацiйний туризм, - на курортах Туреччини чи якихось європейських країн. Тож такi одно-, двоповерховi блоки з певним сервiсом можна уявити i в курортнiй зонi Брюховичiв.
"Оскiльки тут передбаченi окремi невеликi корпуси, розраховуємо, що це дозволить десь зберегти зеленi насадження, а десь їх доформувати. Сподiваємось, що забудовник це зробить вiдповiдально. У мiстобудiвних умовах ми не даємо якихось параметрiв на висадку дерев, оскiльки формування благоустрою вiдбувається вже на пiзнiших стадiях. Проте ми чiтко зазначаємо, що паспорти упорядження фасадiв, а також проєкти благоустрою мають бути погодженi заявниками. Тодi ми вже в деталях побачимо, як вимальовується архiтектура i як формується благоустрiй з точки зору рослин, паркування та пiшохiдних сполучень", - додав Антон Коломєйцев.

Прочитано 183 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: