ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 31 травня 2024 14:00

В пунктi пропуску "Ягодин-Дорогуськ" завершено перший етап робiт з модернiзацiї

Спiльно з проєктом USAID "Економiчна пiдтримка України" завершили перший етап робiт з модернiзацiї автомобiльного пункту пропуску "Ягодин-Дорогуськ" у Волинськiй областi, що межує з Польщею.

Цей КПП є найбiльшим на кордонi України з Республiкою Польща за пропускною здатнiстю. В умовах воєнного стану вiн вiдiграє важливу роль для економiчної безпеки України, а в перспективi може стати одним iз найбiльших у Схiднiй Європi.
Зважаючи на те, що "Ягодин - Дорогуськ" є одним з найбiльш завантажених пунктiв пропуску на кордонi з Європейським Союзом, планують провести його реконструкцiю, що передбачає будiвництво нового додаткового термiналу, реконструкцiю iснуючого пункту пропуску, будiвництво нового мостового переходу через рiчку Захiдний Буг та будiвництво сервiсної зони.
Завдяки такiй реконструкцiї буде збiльшено пропускну спроможнiсть КПП та покращено експортну логiстику.
Вже розпочато розробку ТЕО для будiвництва нового термiналу пункту пропуску та нового мосту через рiчку Захiдний Буг, партнерами також розпочато виготовлення проєктної документацiї для будiвництва нового термiналу.
Завершено перший етап - проведено великий комплекс робiт щодо реконструкцiї iснуючого пункту пропуску. Встановлено 10 модульних будiвель, включаючи шiсть сучасних офiсiв для оформлення документiв тих, хто перетинає кордон. Кожен модульний офiс повнiстю утеплений та мебльований, обладнаний системами опалення, вентиляцiї та кондицiонування, пiдключений до комунiкацiй (електрика, вода та опалення), що забезпечує комфортнi умови для роботи Державної митної та прикордонної служб України.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вiдремонтовано пошкодженi тротуари та бордюри, труби для зливу дощової води, пофарбовано металевi огорожi, а також замiнено дорожнє покриття, оновлено дорожню розмiтку, огорожi та знаки.
Встановлено 459 нових свiтлодiодних лiхтарiв та свiтильникiв, що значно покращило освiтлення та пiдвищило безпеку та захист у нiчний час. Крiм того, встановлено двоє мобiльних динамiчних ваг для транспортних засобiв - унiверсальне обладнання, яке можна використовувати як доповнення до стацiонарних ваг для зважування транспортних засобiв i вантажу, забезпечуючи гнучкiсть у вирiшеннi рiзних вимог до зважування.

Прочитано 106 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: