ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 06 червня 2024 13:00

Уряд заохочує розбудову iндустрiальних паркiв

Засновники iндустрiальних паркiв отримають безповоротнi кошти на будiвництво iнженерно-транспортної iнфраструктури або компенсацiю витрат на пiдключення до електромереж, повiдомив прем'єр-мiнiстр України Денис Шмигаль.

"Затверджуємо механiзм стимулювання створення iндустрiальних паркiв. Засновники парку отримають безповоротнi кошти на будiвництво iнженерно-транспортної iнфраструктури або компенсацiю витрат на пiдключення до електромереж. Це сума до 150 млн. грн., що покриватиме до половини витрат, а для деокупованих територiй - до 80% витрат", - сказав Шмигаль на засiданнi уряду, повiдомляє "Iнтерфакс-Україна".
Прем'єр-мiнiстр нагадав, що в Українi вже зареєстровано 81 iндустрiальний парк.
"Очiкуємо, що процес прискориться i цi майданчики залучатимуть значнi обсяги внутрiшнiх i зовнiшнiх iнвестицiй", - пiдсумував вiн.
Новий порядок передбачає також запровадження певних запобiжникiв - кожен заявник зобов'язується впродовж трьох рокiв збудувати на територiї IП щонайменше 5 тис. кв. м i залучити щонайменше двох учасникiв, у протилежному разi вiн має повернути витраченi бюджетнi кошти державi.
Щоб скористатися програмою, необхiдно подати заявку до уповноваженого банку до 15 серпня, яку банк перевiрить, а Мiнекономiки пiсля перевiрки документiв ухвалить рiшення про надання допомоги.
Кошти будуть перерахованi на спецiальний рахунок, а оплата вiдбудеться пiсля виконання робiт i оплати заявником своєї частини.
"Для iнвесторiв iндустрiальнi парки розв'язують одразу кiлька актуальних проблем: питання землi, пiдключення до мереж, наявнiсть промислової будiвлi та зниження вартостi обладнання", - наголошується в повiдомленнi.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, це дасть змогу резидентам паркiв не платити ввiзне мито i ПДВ на обладнання; не платити податок на прибуток протягом 10 рокiв за умови реiнвестування; отримати пiльгову ставку податку на нерухомiсть i пiльгову плату за землю (на розгляд мiсцевого самоврядування).

Прочитано 150 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: