ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 09 серпня 2024 10:00

В Закарпатськiй областi модернiзували пункт пропуску

6 серпня панi посол США в Українi Брiджит Брiнк та представники USAID вiдвiдали прикордонний пункт пропуску "Ужгород - Вишнє Нємецьке" в Закарпатськiй областi. Пункт модернiзували за пiдтримки проєкту USAID "Економiчна пiдтримка України". Панi Брiнк та представники проєкту зустрiлися, щоби побачити, як нещодавнi покращення iнфраструктури пропускного пункту сприяють експорту та пiдтримують економiчне вiдновлення та зростання України.

Пiд час вiзиту посол Брiнк ознайомилася зi швидкими темпами модернiзацiї пункту пропуску, а також вiдвiдала одну з 10 повнiстю обладнаних модульних будiвель, якi використовуються як офiси для спiвробiтникiв Державної митної та прикордонної служб України.
Оглядаючи пункт пропуску, Камерон Беркутi, директор програми розвитку iнфраструктури пунктiв перетину кордону проєкту USAID, вiдзначив усi iнженерно-будiвельнi покращення. Це нове дорожнє покриття, оновлена дорожня розмiтка, пофарбованi споруди та навiси, оновлене LED освiтлення, водовiдведення та дорожнi вказiвники. Панi посол Брiнк дуже вражена покращеннями з того часу, як вона востаннє бачила український пункт пропуску зi словацького боку кiлька рокiв тому.
Делегацiя вiд уряду України на чолi з головою Закарпатської обласної вiйськової адмiнiстрацiї Вiктором Микитою теж була присутня пiд час вiзиту. Обговорили те, як змiнилися експортнi та iмпортнi вантажопотоки України за час вiйни. Також були присутнi начальник Закарпатської митницi Олександр Семирга, начальник Закарпатської Служби вiдновлення Юрiй Максименко, заступник начальника з розвитку пунктiв пропуску та об'єктiв iнфраструктури Служби вiдновлення та розвитку iнфраструктури у Закарпатськiй областi Станiслав Балуєв командир Чопського прикордонного загону Василь Вiтровчак, голова Закарпатської обласної ради Роман Сарай та заступник керуючого справами виконавчого апарату Закарпатської обласної ради Тарас Гайдук.
Учасники зустрiчi ознайомилися з вiзуалiзацiєю дизайну нового пасажирського термiнала, над яким працює проєкт USAID, i наголосили на важливостi завершення будiвництва термiнала, зупиненого у 2022 р. Представники держави подякували USAID за велику роботу, виконану до цього часу, i висловили сподiвання, що новий пасажирський термiнал буде завершено.
Пункт пропуску "Ужгород - Вишнє Нємецьке" обслуговує як пасажирськi, так i вантажнi перевезення. Це один з основних пунктiв пропуску на захiдному кордонi України, з поточним щомiсячним обсягом експорту 60500 т та щомiсячним вантажопотоком 4300 вантажiвок (станом на червень).
"Ужгород - Вишнє Нємецьке" є одним iз дев'яти прiоритетних пунктiв пропуску, якi отримують пiдтримку вiд проєкту USAID у виглядi швидкої модернiзацiї та довгострокового вдосконалення, включаючи заплановану реконструкцiю пасажирського термiнала.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, модернiзацiя пункту пропуску "Ужгород" пiдвищить безпеку та ефективнiсть та покращить доступнiсть для подорожуючих. За оцiнками партнерiв уряду України, до 2026 р. завдяки пiдтримцi проєкту USAID пропускна спроможнiсть пункту пропуску збiльшиться на 680 вантажiвок на мiсяць, а вантажообiг сiльськогосподарських товарiв зросте на 14 тис. т на мiсяць.
У 2023-2026 рр. USAID через проєкт USAID "Економiчна пiдтримка України" видiляє $115 млн. на безпосередню пiдтримку уряду України, зокрема Мiнiстерству розвитку громад, територiй та iнфраструктури України, Державному агентству з вiдновлення та розвитку iнфраструктури України, Державнiй митнiй службi та "Укрзалiзницi" для модернiзацiї 42 пунктiв пропуску.

Прочитано 33 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: