ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 14 серпня 2024 14:00

"єОселя" видавлює конкурентiв з ринку

Програма "єОселя" домiнує на iпотечному ринку України. Загалом з початку запуску програми станом на сьогоднi можливiстю придбати власне житло скористалися вже 12058 сiмей, а загальна сума виданих кредитiв становить понад 19,2 млрд. грн.

У 2024 р. майже всi iпотечнi угоди укладенi за програмою "єОселя", iпотечного кредитування поза межами цiєї програми майже немає. Про це йдеться у звiтi Нацбанку про фiнансову стiйкiсть за перше пiврiччя.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, станом на червень за перiод дiї програми було видано понад 10 тис. кредитiв на суму майже 17 млрд. грн.
"Це майже половина виданих за останнi п'ять рокiв позик. Темпи кредитування за програмою стiйкi: за п'ять мiсяцiв надано майже стiльки ж кредитiв, як у другому пiврiччi торiк. Двi третини кредитiв у "єОселi", як i ранiше, надаються пiд ставку 3% окремим категорiям клiєнтiв: передусiм вiйськовослужбовцям та правоохоронцям", - йдеться у звiтi.
""єОселя" не лише стала найуспiшнiшою iпотечною програмою на українському ринку, а й створює конкурентне середовище для банкiв, якi змагаються за клiєнта. "єОселя" стимулює банки розвиватись, диджиталiзуватись та оптимiзовувати процес прийняття рiшень, щоб стати партнером програми", - зауважив голова правлiння "Укрфiнжитла" Євген Мецгер.

Прочитано 17 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: