ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 15 серпня 2024 12:00

На Київщинi будують перше в країнi iнклюзивне мiстечко для захисникiв

У Київськiй областi будують унiкальний житловий комплекс для воїнiв-героїв, якi внаслiдок поранень отримали суттєвi фiзичнi ушкодження. Це перший i наразi єдиний такий комплекс в Українi.

Голова Київської ОДА Руслан Кравченко вручив 17 сертифiкатiв на будинки в комплексi ветеранам та їхнiм родинам.
"Це нашi герої з 3 штурмової бригади, 114 бригади ТРО, 72 бригади iм. Чорних Запорожцiв та 1 окремої танкової бригади. Мав честь вiд себе особисто та всiх мешканцiв Київщини подякувати нашим неймовiрним вiйськовим та родинам загиблих бiйцiв за боротьбу проти росiйських окупантiв. Ранiше два сертифiкати отримали бiйцi ГУР," - написав вiн у Facebook.
Всього в комплексi 56 будинкiв. Будiвництво фiнансує БФ Андрiя Засухи та ФК "Колос Ковалiвка".
Вже наприкiнцi серпня захисники отримають ключi вiд осель. Житло буде передано їм у власнiсть. Наразi триває оформлення всiх документiв.
В iнклюзивному житловому комплексi все продумано до найменших дрiбниць. Є все для комфортного життя, вiльного пересування та дозвiлля.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, наразi будiвельнi роботи на фiнiшнiй прямiй. В будинках буде зроблений ремонт, встановлять кухоннi меблi, облаштують ванну та санвузол.
"Я поставив перед всiєю нашою командою завдання зробити все, щоб нашi герої змогли швидко адаптуватися. Йдеться про допомогу у працевлаштуваннi, зарахування дiтей до садочкiв та шкiл, що поруч. Щоб дiти могли вiдвiдувати навчальнi заклади, благодiйники планують закупити автобус. Робимо все, щоб тi, хто поклав своє здоров'я заради України, а також родини загиблих героїв, не почували себе кинутими напризволяще. Сподiваюся, що унiкальний приклад Київщини надихне iнших благодiйникiв допомагати та будувати аналогiчнi комплекси в iнших регiонах України", - додав Кравченко.

Прочитано 23 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: