ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 09 вересня 2024 15:00

"Ягодин - Дорогуськ" удвiчi збiльшить пропускну здатнiсть

Проєкт USAID "Економiчна пiдтримка України" представив новий дизайн дорожнього пункту пропуску "Ягодин - Дорогуськ". Пункт пропуску модернiзують у спiвпрацi з Мiнiстерством розвитку громад, територiй та iнфраструктури України. Проєкт розробляє Miyamoto Ukraine.

Реконструкцiя пункту пропуску збiльшить пропускну здатнiсть для вантажного та пасажирського транспорту щонайменше вдвiчi за рахунок збiльшення кiлькостi смуг руху з 26 до 52.
У рамках проєкту на КПП "Ягодин - Дорогуськ" планують побудувати новий вантажний термiнал, створити додатковi смуги для вантажного транспорту, автобусiв та легкових автомобiлiв, а також звести адмiнiстративнi й iнженернi споруди.
У реконструйованiй зонi термiналу та новому вантажному термiналi будуть впровадженi гендерно чутливi та iнклюзивнi елементи дизайну. Це включатиме добре освiтленi дорiжки, окремi санiтарнi примiщення та спецiальнi зони для жiнок iз дiтьми й людей з iнвалiднiстю. Це пiдвищить безпеку та комфорт для всiх вiдвiдувачiв вiдповiдно до мiжнародних стандартiв. Завершити всi роботи планують до кiнця серпня 2025 р.
Крiм того, проєкт USAID та Miyamoto Ukraine розробляють технiко-економiчне обiрунтування (ТЕО) для будiвництва нового мосту, який уряд України планує реалiзувати через програму ЄС "Connecting Europe Facility-2" (CEF-2). Завершення розробки ТЕО очiкується до жовтня.
Тiмотi Мадiiан, директор проєкту USAID, вiдзначив: "Пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ" є стратегiчно важливим пунктом пропуску для України. Ми вiримо, що оновлена iнфраструктура дозволить впровадити сучаснi контрольнi процеси на основi безпаперових технологiй та автоматизованого управлiння рухом, що може збiльшити пропускну спроможнiсть для вантажiвок приблизно 88,2%, а для автобусiв - 100%".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на сьогоднi пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ" обробляє 680 вантажiвок та 50 автобусiв за добу. Легковi автомобiлi наразi пункт пропуску не перетинають, зважаючи на обмежену пропускну спроможнiсть та прiоритет для вантажного транспорту.
Пiсля вiдкриття нового вантажного термiналу та з можливiстю органiзацiї до 20 смуг для вантажiвок, 12 - для автомобiлiв та 4 - для автобусiв пропускна здатнiсть може зрости до 1280 вантажiвок, 100 автобусiв i 1 тис. автомобiлiв за добу.
Завдяки цим удосконаленням пункт пропуску зможе приймати на рiк до 3,5 млн. осiб, 242 тис. автомобiлiв, 331200 вантажних одиниць та 31050 автобусiв, що значно сприятиме експорту та економiчному вiдновленню України.
"Ми вдячнi нашим партнерам за спiвпрацю та пiдтримку в модернiзацiї прикордонної iнфраструктури. Пункт пропуску "Ягодин - Дорогуськ" вiдiграє важливе стратегiчне значення в пiдвищеннi iмпортної та експортної спроможностi України. Масштабна реконструкцiя пункту збiльшить пропуску здатнiсть удвiчi, що вплине на зростання товарообiгу", - вiдзначив Роман Комендант, в.о. голови Агентства вiдновлення.

Прочитано 21 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: