ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 16 вересня 2024 12:00

У Вiнницi обговорили адаптацiю переселенцiв у нових громадах i забезпечення житлом

11 i 12 вересня у Вiнницi вiдбувся Центральноукраїнський форум рад внутрiшньо перемiщених осiб (ВПО), органiзований благодiйною органiзацiєю "Благодiйний фонд Стабiлiзейшен Суппорт Сервiсез" за пiдтримки Агентства ООН у справах бiженцiв в Українi (УВКБ ООН).

За участю делегатiв iз 10 областей, внутрiшнiх переселенцiв, представникiв/представниць громад i дотичних до згаданих проблем державних установ i органiзацiй iшлося про участь ВПО у життi їхнiх нових громад. Обговорювалися практичнi кейси облаштування нових мешканцiв у громадах i спiвпрацi з ними. Багато уваги учасники форуму придiлили участi внутрiшньо перемiщених осiб в ухваленнi рiшень, якi їх безпосередньо стосуються, на пiдставi принципу "нiчого про ВПО без ВПО".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у заходi взяв участь директор регiонального вiддiлення Держмолодьжитла "Вiнницьке регiональне управлiння" Руслан Мельник. Вiн представив можливостi фонду в забезпеченнi ВПО сталим i достатнiм житлом на основi системних рiшень. Адже саме потреба в житлi є однiєю з першочергових для громадян країни, якi через дiї росiйських агресорiв зазнали лиха внутрiшнього перемiщення.
Зокрема, значну зацiкавленiсть має програма "Житло для ВПО", що фiнансується з коштiв гранту уряду Нiмеччини через банк KfW i реалiзується Держмолодьжитлом спiльно з Мiнреiнтеграцiї. На першому етапi проєкту, у 2021-2023 рр., за цiєю програмою забезпеченi власним житлом на найбiльш вигiдних сьогоднi в Українi умовах понад 650 сiмей внутрiшнiх переселенцiв. Зараз триває другий етап, на якому житло придбають ще понад 400 родин.

Прочитано 43 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: