ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 18 вересня 2024 15:00

Бiльше половини пошкоджених медзакладiв вдалося вiдновити

Щоденно, вже понад два роки повномасштабної вiйни, росiйська армiя прицiльно атакує українську цивiльну iнфраструктуру, зокрема й медичну. Ворог обстрiлює та бомбардує українськi лiкарнi, полiклiнiки, пологовi, а також тероризує мирнi мiста, тим самим порушуючи всi норми мiжнародного цивiльного права й конвенцiй.

Так, за понад 30 мiсяцiв внаслiдок атак ворога було пошкоджено 1657 об'єктiв медзакладiв та ще 221 з них зруйнований повнiстю й вiдновленню не пiдлягає. Найбiльших втрат зазнали заклади охорони здоров'я Харкiвської, Донецької, Миколаївської, Київської, Чернiгiвської, Днiпропетровської, Херсонської та Запорiзької областей. Отримати вичерпну iнформацiю щодо ступеня руйнування лiкарень на тимчасово окупованих територiях зараз неможливо.
Крiм того, ворог знищив 261 автiвку екстреної медичної допомоги, ще 202 пошкодив та 125 захопив.
Попри системнi обставини та навантаження на систему охорони здоров'я в Українi ще з перших мiсяцiв повномасштабної вiйни тривають роботи з вiдновлення.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, за понад два роки у рiзних регiонах України повнiстю та/або частково вiдновлено 886 об'єктiв медзакладiв. З них 533 об'єкти вiдновленi повнiстю та ще 353 - частково. Це медичнi заклади на деокупованих територiях, а також тi, якi зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вiкон, знищення покрiвлi, пошкодження фасаду тощо. Найбiльше об'єктiв вiдновлено у Миколаївськiй, Днiпропетровськiй, Київськiй, Харкiвськiй та Чернiгiвськiй областях.
Держава продовжує прiоритетно вiдновлювати медичну iнфраструктуру, щоби забезпечити безперешкодний доступ кожного громадянина до якiсної та потрiбної медичної допомоги. Тому, попри численнi атаки росiйської армiї, МОЗ разом iз партнерами працює над вiдбудовою медичної iнфраструктури.

Прочитано 19 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: