ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 30 вересня 2024 14:00

Литовська цифрова платформа допоможе вiдновити Бучу та Бородянку

Литовська цифрова платформа допоможе вiдновити Бучу та Бородянку
Зруйнованi росiєю мiстечка Буча та Бородянка вiдбудують за допомогою iнтерактивної 3D платформи оцiнки збиткiв вiд вiйни та симуляцiї реконструкцiї цих мiст, яку розробила Литва.

Цей цифровий iнструмент допоможе мiстам спланувати реконструкцiю точно та швидко, каже Томас Гульбiнас, голова української програми у Агенцiї розвитку будiвельного сектору.
"Цифровi мiста-близнюки починають працювати. Так значно простiше планувати вiдбудову. Це дуже точний iнструмент. Це вже бiльше не плани, основанi на здогадках. Це точне планування", - сказав вiн.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, агенцiя працює над проєктом, який коштує 426 тис. євро, разом з дата-центром з Вiльнюсу ID Vilnius. Фiнансує проєкт литовський Фонд розвитку кооперацiї та гуманiтарної допомоги разом з Тайванем.
Як зазначає Гульбiнас, цей iнструмент дозволить архiтекторам планувати реконструкцiю конкретних частин мiста без необхiдностi фiзичного вiдвiдування, оскiльки вони зможуть все подивитися на цифровому зображеннi мiста.
Агенцiя представить цифровий iнструмент в Українi цього тижня та почне навчання.
Вторгнення росiї нанесло 190 млн. євро збиткiв Бучi та 140 млн. Бородянцi. У Бучi, з населенням бiльше 42 тис. до вторгнення, 185 будинкiв було зруйновано, а ще 2,5 тис. зазнали пошкоджень. У Бородянцi 144 будинки повнiстю зруйновано та 1,5 тис. пошкоджено.

Прочитано 17 разів

Детальніше в цій категорії: « Цiна землi продовжить зростати

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: