ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 08 жовтня 2024 11:00

Площа Ринок у Львовi стає доступною та безбар'єрною

Для безперешкодного пересування людей з iнвалiднiстю дорiжку доступностi на пл. Ринок облаштують також iз захiдної сторони Ратушi - вiд вул. Кракiвської до пл. Катедральної. Вiдтак площа Ринок стане повнiстю безбар'єрною i доступною для маломобiльних осiб.

"Ще минулого року ми постелили вiдшлiфовану брукiвку зi сторони входу в Ратушу i до ЦНАПу. Зокрема, тут улаштували 759 кв. м вiдшлiфованої брукiвки. Цього року з пiвнiчної сторони постелили ще 320 кв. м за кошти пiдприємцiв, чиї заклади розташованi з цiєї сторони. I постелили 140 кв. м на перехрестях з вул. Кракiвською та вул. Друкарською. А зi схiдної сторони Ратушi маємо гладке покриття на тротуарi й облаштованi з'єднання з дорiжками доступностi. Вiдтак уже три сторони площi є повнiстю безбар'єрними i доступними для маломобiльних осiб. Залишається облаштувати такi дорiжки iз захiдної сторони Ратушi, й тодi площа Ринок буде повнiстю безбар'єрною i доступною для маломобiльних осiб", - розповiдають у Галицькiй районнiй адмiнiстрацiї.
Облаштування дорiжок доступностi iз захiдної сторони пл. Ринок планують розпочати за сприятливих погодних умов. Роботи проведуть за позабюджетнi кошти.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, досвiд "шлiфування" брукiвки Львiв перейняв вiд кiлькох європейських мiст. Наприклад, у мiстi-партнерi Львова Фрайбурзi так само, вiдшлiфувавши iснуючу грубу брукiвку, забезпечили доступнiсть старої Ратушi та основного собору на площi. Облаштування площi Ринок для потреб маломобiльних - це лише частина великого комплексу робiт з доступностi, якi проводять у Львовi. Йдеться про забезпечення iнклюзивностi рiзних закладiв: комерцiйних, мiських комунальних i державних.

Прочитано 18 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: