ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 09 жовтня 2024 14:00

По програмi "єОселя" ухвалили змiни

4 жовтня прийнято постанову Кабiнету мiнiстрiв України №1136 "Про внесення змiн до умов забезпечення приватним акцiонерним товариством "Українська фiнансова житлова компанiя" доступного iпотечного кредитування громадян України". Змiни стосуються вiку житла, яке можливо придбати за програмою, залежно вiд категорiй позичальникiв. Акцент робиться на житло вiком до трьох рокiв або житло, яке знаходиться на етапi будiвництва.

Оновленi умови програми передбачають можливiсть купiвлi житла:
1. Житло вiком до 10 рокiв:
- для внутрiшньо перемiщених осiб та у майбутньому їхнiх найближчих родичiв (на користь ВПО) - у всiх регiонах, де працює програма;
- вiйськовослужбовцям та правоохоронцям, медикам, педагогам, науковцям (тобто категорiям, яким iпотека доступна пiд 3%), ветеранам та членам їхнiх сiмей - у Чернiгiвськiй, Сумськiй, Харкiвськiй, Запорiзькiй, Херсонськiй областях.
2. Житло вiком до 3 рокiв:
- вiйськовослужбовцям та правоохоронцям, медикам, педагогам, науковцям (тобто категорiям, яким iпотека доступна пiд 3%), ветеранам та членам сiмей - у всiх регiонах, окрiм Чернiгiвської, Сумської, Харкiвської, Запорiзької, Херсонської областей;
- всiм iншим громадянам, якi вiдповiдають умовам програми, по всiй територiї.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, вказанi змiни набувають чинностi через 30 днiв з дня опублiкування постанови, тобто з 4 листопада.
Участь у програмi не можуть взяти люди, якi ранiше вже скористалися державними житловими програмами, окрiм випадкiв, коли це житло зруйноване або знаходиться на тимчасово окупованiй територiї.

Прочитано 19 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: