ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 20 вересня 2021 14:20

Ціни на оренду житла в столиці продовжують рости

За даними порталу Address.ua, у серпні 2021 року медіанна ціна оренди житлової нерухомості Києва зросла на 4,8%, в порівнянні з попереднім місяцем, та становила 11 дол. США / кв.м.

«На ринку оренди житлової нерухомості триває зростання цін - вперше з початку року медіанна ціна ринку значно перевищила позначку в $ 500 за квартиру. Основними причинами зростання можна назвати відновлювальні процеси в економіці і повернення населення до очного формату роботи і навчання, що спровокувало значний сезонний стрибок цін», - повідомив Роман Герасимчук, директор City Development Solutions. Так, у серпні медіанна ціна оренди квартир в Києві склала 11 дол. США/кв.м.. Ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир склала 12,5 дол. США. Медіанна вартість двокімнатних - 11 дол. США/кв.м., Трикімнатних квартир - 9 дол. США/кв.м.

Ціни на оренду житла в столиці продовжують рости

Такими є результати дослідження ринку вторинної нерухомості Києва за серпень 2021 року, яке провели аналітики порталу пошуку нерухомості Address.ua. Експерти ґрунтувалися на аналізі оголошень, розміщених на порталі, а також активності користувачів (498 238 відвідувань за серпень 2021 року)

Найдорожчим районом Києва для оренди являється Печерський район. Медіанна вартість оренди в центрі столиці становить 1101 дол. США за об'єкт, або 16 дол. США за кв.м. На другому місці Шевченківський. Орендодавці в цьому районі просять 774 дол. США за квартиру ($ 12/кв.м.). На третьому місці Голосіївський район - 677 дол. США за об'єкт ($ 12/кв.м). Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі - 372 дол. США за квартиру, або 7 дол. США за кв.м.

Медіанна вартість оренди по районах Києва у серпні 2021 року була наступною:

Ціни на оренду житла в столиці продовжують рости

Найбільш дорогим районом для оренди найліквідніших однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди 1-кiмн. квартири становить 717 дол. США. У Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від 530 до 550 дол. США. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський. Цінник на 1К квартири в цьому районі становить 291 дол. США в місяць.

Медіанна вартість оренди квартир в Києві з розбивкою на кімнати у серпні 2021 р.:

Ціни на оренду житла в столиці продовжують рости

Структура пропозиції

У серпні обсяг ринку оренди квартир розподілився наступним чином. 47% від загальної кількості пропозиції, представленої в базі даних Address.ua, зосереджено в категорії однокімнатних квартир. Пропозиція по двокімнатних квартирах - 35%, трикімнатних - 15%. 3% оголошень - багатокімнатні квартири, вільні для заселення.

Ціни на оренду житла в столиці продовжують рости

Структура попиту

У серпні 2021р. 45% запитів від охочих зняти квартиру в оренду доводиться на однокімнатні квартири. 33% потенційних орендарів шукають для оренди двокімнатні квартири, а 16% - трикімнатні. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, лише 6% орендарів підшукують житло з чотирма і більше кімнатами.

Ціни на оренду житла в столиці продовжують рости

Коментар експерта

Роман Герасимчук, директор City Development Solutions.

«Лідерами за рівнем цін традиційно є Печерський, Шевченківський та Голосіївський райони, при цьому в останніх двох медіанна ціна виросла відразу на 21% і 18% відповідно. Подібна ситуація пояснюється більшою мірою вимиванням квартир нижньої цінової категорії в цих районах, ніж реальним зростанням рівня цін, який склав близько 6% за серпень 2021 року.

Таким чином, на сьогодні ринок оренди стає більшою мірою ринком орендодавця, що, втім, може істотно змінитися в разі нових локдаунів.

У широкому сенсі, зростання цін на нерухомість на ринку оренди і продажу нерухомості служить сигналом, що в найближчі місяці очікувати зниження цін безумовно не варто - ринок знаходиться в тривалому етапі зростання».

Прочитано 545 разів

Підпишіться на новини будівництва: