ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Середа, 24 листопада 2021 15:20

У жовтні ціна на оренду житла в столиці збільшилась на 2,8%

За даними порталу Address.ua, середня ціна оренди житлової нерухомості Києва, у жовтні 2021 р. зросла на 2,8%, в порівнянні з попереднім місяцем, та на 4,8%, в порівнянні з аналогічним періодом в 2020році.

У жовтні 2021р. медіанна ціна оренди квартир в Києві склала 11 дол. США/кв.м.. Ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир склала 12 дол. США. Медіанна вартість двокімнатних - 11 дол. США/кв.м., Трикімнатних квартир - 10 дол. США/кв.м.

У жовтні ціна на оренду житла в столиці збільшилась на 2,8%

Такими є результати дослідження ринку вторинної нерухомості Києва за жовтень 2021 року, яке провели аналітики порталу пошуку нерухомості Address.ua. Експерти ґрунтувалися на аналізі оголошень, розміщених на порталі, а також активності користувачів (360 245 відвідувань за жовтень 2021 року)

Найдорожчим районом Києва для оренди являється Печерський район. Медіанна вартість оренди в центрі столиці становить 1134 дол. США за об'єкт, або 16 дол. США за кв.м. На другому місці Шевченківський. Орендодавці в цьому районі просять 898 дол. США за квартиру ($ 13/кв.м.). На третьому місці Голосіївський район - 636 дол. США за об'єкт ($ 12/кв.м). Мінімальна середня ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі - 354 дол. США за квартиру, або 7 дол. США за кв.м.

Середня вартість оренди по районах Києва у жовтні 2021 року була наступною:

У жовтні ціна на оренду житла в столиці збільшилась на 2,8%

Найбільш дорогим районом для оренди найліквідніших однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди 1К квартири становить 769 дол. США. У Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від 520 до 540 дол. США. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський. Цінник на 1К квартири в цьому районі становить 314 дол. США в місяць.

Середня вартість оренди квартир в Києві з розбивкою на кімнати у жовтні 2021 р.:

У жовтні ціна на оренду житла в столиці збільшилась на 2,8%

Структура пропозиції

У жовтні обсяг ринку оренди квартир розподілився наступним чином. 45% від загальної кількості пропозиції, представленої в базі даних Address.ua, зосереджено в категорії однокімнатних квартир. Пропозиція по двокімнатних квартирах - 37%, трикімнатних - 15%. 3% оголошень - багатокімнатні квартири, вільні для заселення.

У жовтні ціна на оренду житла в столиці збільшилась на 2,8%

Структура попиту

У жовтні 2021р. 45% запитів від охочих зняти квартиру в оренду доводиться на однокімнатні квартири. 34% потенційних орендарів шукають для оренди двокімнатні квартири, а 18% - трикімнатні. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, лише 3% орендарів підшукують житло з чотирма і більше кімнатами.

У жовтні ціна на оренду житла в столиці збільшилась на 2,8%

Коментар експерта

Роман Герасимчук, директор City Development Solutions.

«Ринок оренди у жовтні увійшов у період стагнації, який триватиме щонайменше до лютого-березня 2022 року. Рівень медіанних цін практично не змінився – з вересня вартість оренди квадратного метра у Києві зросла на 0,30 дол.

Збалансованість попиту та пропозиції є однією з особливостей ринку оренди Києва. У жовтні сформувався незначний профіцит двокімнатних та дефіцит трикімнатних квартир. 45% попиту та пропозиції – однокімнатні квартир.

З погляду географії зростання медіанної ціни оренди показали Подільський, Шевченківський, Дніпровський та Дарницький райони. Знизились ціни на оренду у Святошинському районі. У найпопулярніших для оренди Печерському та Голосіївському районах рівень цін залишається стабільним.

В умовах, що склалися, очікується зниження активності ринку оренди в період листопада 2021 – січня 2022 року. При цьому слід зазначити, що запровадження карантинних обмежень може спровокувати зниження цін, які інакше залишалися б стабільними»

Прочитано 909 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: