ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 27 грудня 2021 16:20

Оренда квартир в Києві: за рік ціна збільшилась на 4%

За даними порталу Address.ua, медіанна ціна оренди житлової нерухомості Києва, у листопаді 2021 р. зменшилась на 5%, в порівнянні з попереднім місяцем, та виросла на 4%, в порівнянні з аналогічним періодом в 2020році.

У листопаді 2021р. медіанна ціна оренди квартир в Києві склала 10,4 дол. США/кв.м.. Ціна оренди квадратного метра однокімнатних квартир склала 12 дол. США. Медіанна вартість двокімнатних - 10 дол. США/кв.м., Трикімнатних квартир - 9 дол. США/кв.м.

Оренда квартир в Києві: за рік ціна збільшилась на 4%

Такими є результати дослідження ринку вторинної нерухомості Києва за листопад 2021 року, яке провели аналітики порталу пошуку нерухомості Address.ua. Експерти ґрунтувалися на аналізі оголошень, розміщених на порталі, а також активності користувачів

Найдорожчим районом Києва для оренди являється Печерський район. Медіанна вартість оренди в центрі столиці становить 1060 дол. США за об'єкт, або 16 дол. США за кв.м. На другому місці Шевченківський. Орендодавці в цьому районі просять 754 дол. США за квартиру ($ 13/кв.м.). На третьому місці Голосіївський район - 590 дол. США за об'єкт ($ 12/кв.м). Мінімальна медіанна ціна на оренду квартир зафіксована в Деснянському районі - 366 дол. США за квартиру, або 7 дол. США за кв.м.

Медіанна вартість оренди по районах Києва у листопаді 2021 року була наступною:

Оренда квартир в Києві: за рік ціна збільшилась на 4%

Найбільш дорогим районом для оренди найліквідніших однокімнатних квартир є Печерський район, де медіанна вартість оренди 1К квартири становить 745 дол. США. У Шевченківському та Голосіївському районах можна зняти однокімнатну квартиру в діапазоні від 480 до 510 дол. США. Найдешевшим для оренди районом є Деснянський. Цінник на 1К квартири в цьому районі становить 313 дол. США за місяць.

Медіанна вартість оренди квартир в Києві з розбивкою на кімнати у листопаді 2021 р.:

Оренда квартир в Києві: за рік ціна збільшилась на 4%

Структура пропозиції

У листопаді обсяг ринку оренди квартир розподілився наступним чином. 46% від загальної кількості пропозиції, представленої в базі даних Address.ua, зосереджено в категорії однокімнатних квартир. Пропозиція по двокімнатних квартирах - 37%, трикімнатних - 15%. 2% оголошень - багатокімнатні квартири, вільні для заселення.

Оренда квартир в Києві: за рік ціна збільшилась на 4%

Структура попиту

У листопаді 2021р. 43% запитів від охочих зняти квартиру в оренду доводиться на однокімнатні квартири. 39% потенційних орендарів шукають для оренди двокімнатні квартири, а 15% - трикімнатні. Найскладніше здавати в оренду багатокімнатні квартири, лише 3% орендарів підшукують житло з чотирма і більше кімнатами.

Оренда квартир в Києві: за рік ціна збільшилась на 4%

Коментар експерта

Роман Герасимчук, директор City Development Solutions.

Ринок оренди житлової нерухомості Києва входить у традиційно "низький" зимовий сезон - структура пропозиції трохи змінюється на користь збільшення обсягу вакантних однокімнатних квартир, що вказує на звільнення більшої кількості квартир, ніж може поглинути ринок.

Крім сезонних тенденцій, свою роль зіграло і посилення у листопаді карантинних обмежень.

Цінові тренди в листопаді були негативними: медіанна ціна знизилася у всіх районах, крім Деснянського. Підсумкове зниження медіанної ціни ринку становило 5%. У листопаді вона склала $553 за об'єкт.

З урахуванням входження ринку в зимовий період, очікується продовження зниження цін на оренду та зростання вакантності, які завершаться не раніше лютого-березня 2022 року

Прочитано 1368 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: