ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 22 грудня 2023 16:00

У Львовi вже вiдремонтували 15 аварiйних балконiв

Львiвська мiська програма ремонту балконiв у будинках, якi не є пам'ятками архiтектури, вже має хорошi результати. Так, у спiвфiнансуваннi мiської ради та мешканцiв уже вдалося вiдновити 15 балконiв: 12 iндивiдуальних i 3 балкони загального користування. А на 38 балконах ведуться ремонтнi роботи. В середньому мешканцям ремонт одного iндивiдуального обходиться у 17 тис. грн.

"Балкони - це приватна власнiсть. Тому мешканцi зобов'язанi пильнувати, щоб балкони були у належному станi. Цього року у Львовi затвердили програму, в межах якої на умовах спiвфiнансування (80% коштiв платить мiсто, а 20% - мешканцi) можна провести ремонт балкону. З бюджету на цей рiк на її реалiзацiю видiлено 10 млн. 300 тис. грн. Щоб скористатися цiєю програмою, необхiдно в районну адмiнiстрацiю чи через ЦНАП подати заяву, експертний висновок, що балкон потребує ремонту, документи на право власностi на квартиру i технiчний паспорт. Тодi районна адмiнiстрацiя опрацює це звернення i опiсля укладе угоду з вiдповiдною фiрмою, яка може проводити цi роботи. Угоди публiкуються на Prozorro", - розповiдають у департаментi житлового господарства та iнфраструктури ЛМР.
Станом на сьогоднi завдяки програмi у Львовi вже вiдремонтовано 12 iндивiдуальних балконiв (вул. Джерельна, Кутова, М. Вовчка, Шептицьких, Заводська, Яблонської, Гiпсова) та 3 балкони загального користування (вул. Жовкiвська, Дублянська, Шептицьких).
По iнформацiї ProfiDOM.com.ua, на ремонт цих балконiв з мiського бюджету витрачено 1 млн. 165 тис. грн. Натомiсть мешканцi на ремонт потратили 287 тис. грн. В середньому ремонт одного iндивiдуального балкону для мешканцiв обходиться в 17 тис. грн., а ремонт балкону загального користування - 27 тис. грн. До слова, частку мешканцiв у вартостi ремонту балкону загального користування дiлять мiж усiма мешканцями, якi користуються цим балконом.

Прочитано 148 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: