ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 12 березня 2024 15:00

У Днiпрi вже вiдремонтували перший будинок ОСББ за програмою спiвфiнансування

У Днiпрi продовжують оновлювати будинки ОСББ за мунiципальною програмою спiвфiнансування. Цього року подано 591 заявку на проведення рiзних видiв ремонту. Будинок ОСББ "Аеродром 17" став першим, де закiнчили поточний ремонт електромереж, якi були вже в аварiйному станi. Старi дроти не витримували навантаження та потребували ремонту.

"У пiд'їздах нам замiнили електропроводку та силовi кабелi. За останнi три роки за програмою спiвфiнансування нам вдалося цiлком оновити електромережi в усьому будинку, 6 пiд'їздах. Зокрема й зробили там освiтлення, а ще у пiдвалi. Пiсля ремонту помiтили позитивнi змiни. Немає стрибкiв напруги, як було ранiше. Мешканцi задоволенi. Мунiципальна програма - гарна помiч в оновленнi будинкiв. Лише своїми силами ми б не впорались. На цьому не зупинятимемося. Наступного року плануємо оновити у будинку систему теплопостачання", - розповiдає голова правлiння згаданого ОСББ Анатолiй Усеєв.
"У цьому будинку була аварiйна ситуацiя з електрикою. Голова ОСББ подав заявку до департаменту на проведення ремонту за програмою спiвфiнансування. Це ОСББ першим зiбрало кошти на проведення робiт за програмою, коли 25% вiд вартостi ремонту сплачують мешканцi, а решту 75% - мiський бюджет. Нинi в торгах перебувають вже 62 заявки на проведення ремонтiв, iз них укладенi договори вже по 33 об'єднаннях. Тож робота продовжується", - сказав директор департаменту з питань самоорганiзацiї населення ДМР Святослав Ткаченко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, пiд час iнспекцiйного об'їзду вiн перевiрив i хiд ремонту укриття в ОСББ "Бєляєва-22". Роботи проводяться цiлком за кошти мiського бюджету.
"Наразi 95% робiт вже виконано. Зокрема тут зробили санвузол iз сантехнiкою, дверi, електро- та резервне освiтлення, стяжку пiдлоги, пофарбували стiни тощо. Лишається доукомплектувати всiм необхiдним, i воно буде цiлком готове до розмiщення людей. Зовсiм поруч з будинком дитяча музична школа, тож дiти та вчителi зможуть користуватися цим укриттям пiд час повiтряних тривог", - зазначив Святослав Ткаченко.
За 2023 р. департамент самоорганiзацiї населення мiськради облаштував 10 укриттiв у будинках ОСББ. Цього року вiдповiднi ремонти проводяться у двох укриттях. Прийом заявок триває.

Прочитано 91 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: