ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 08 квітня 2024 15:00

В iсторичному будинку Львова пластиковi вiкна замiнили на дерев'янi

В iсторичному будинку Львова, на вул. I. Франка, 116, чотири пластиковi вiкна замiнили на дерев'янi. Це стало можливим завдяки участi мешканцiв у програмi спiвфiнансування: мiсто компенсувало мешканцям 50% вартостi вiкон.

Як зазначили у ЛКП "Бюро спадщини", фахiвцi виготовили новi вiкна за зразком збережених автентичних вiкон iз цього будинку.
"Програма замiни металопластикових вiкон на дерев'янi призначена для вiдновлення в оселях мешканцiв дерев'яних вiкон зi збереженням їхнього характерного членування, схожого на iсторичнi вiкна на фасадi будинку. Це дозволяє мешканцям отримати якiснi вiконнi конструкцiї, а також зробити будинок бiльш привабливим", - пояснив Павло Богайчик, директор ЛКП "Бюро спадщини".
Загальна вартiсть реставрацiйних робiт становила 139370 грн. З цiєї суми мiсто оплатило 69885 грн., а решту - мешканцi.
Нещодавно у Львовi затвердили нову програму спiвфiнансування вiдновлення дверей та вiкон в будинках iсторичного ареалу, яка буде дiяти з 2024 р. до 2029 р. Фiнансування у межах вже нової програми здiйснюватиметься за наступним принципом: 70% вартостi робiт з вiдновлення брам оплачує Львiвська мiська рада через координатора - ЛКП "Бюро спадщини", а 30% - мешканцi. При реставрацiї вiкон спiвфiнансування здiйснюється у спiввiдношеннi 60% на 40% вiдповiдно. А в разi замiни металопластикових вiкон на дерев'янi частки спiвфiнансування становлять 50% на 50%.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, попередня програма спiвфiнансування вiдновлення брам та вiкон у житлових будинках, що розташованi на територiї iсторичного ареалу Львова, дiяла з 2018 р. За час її дiї в будинках iсторичного ареалу вiдновили 204 брами та 149 вiкон. Крiм того, з пластикових на дерев'янi замiнили ще 23 вiкна.

Прочитано 82 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: