ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Неділя, 12 травня 2024 10:00

У Львовi почнуть вимикати гарячу воду

13 травня у Львовi розпочнуть щорiчнi гiдравлiчнi випробування теплових мереж. На час проведення гiдравлiчних випробувань i лiквiдацiї виявлених пошкоджень на трубопроводах буде призупинено подачу гарячої води. Однак, як пояснюють у ЛМКП "Львiвтеплоенерго", гiдравлiку органiзовують так, щоб не все мiсто одночасно вiдключити вiд гарячої води i мiнiмiзувати її вiдсутнiсть для споживачiв.

"Гiдравлiчнi випробування теплових мереж - це щорiчний обов'язковий захiд, що дає змогу виявити та вiдремонтувати найбiльш зношенi дiлянки мереж i у такий спосiб запобiгти появi пошкоджень пiд час майбутнього опалювального сезону. Нашi мережi у бiльшостi зношенi. Чим це загрожує? Чим бiльше зношена мережа, тим бiльша ймовiрнiсть, що взимку на нiй може статися порив i витiк теплоносiя. Тому, щоб цього не сталося зимою, влiтку гiдравимо труби. Труби наповнюємо водою пiд високим тиском - бiльшим за робочий, i якщо мережа витримує таке навантаження, це свiдчить, що вона мiцна i готова до роботи в опалювальний сезон. Якщо пiд час випробування тиск починає падати, то ми розумiємо, що на мережi виник порив i вона не витримала високого тиску. Ми локалiзовуємо цей витiк i його лiквiдовуємо - замiнивши цю слабку дiлянку мережi. Тому, завдяки гiдравлiцi i лiквiдацiї всiх виявлених пошкоджень на трубопроводах, останнi опалювальнi сезони ми проходимо без аварiйних ситуацiй i зупинок подачi тепла", - розповiдає Олександр Одинець, директор ЛМКП "Львiвтеплоенерго".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, гiдравлiчнi випробування розпочнуть 13 травня. Вiдтак, буде призупинено подачу гарячої води до будинкiв, якi отримують гарячу воду вiд ТЕЦ-1, ТЦ "Пiвнiчна", а також до будинкiв Залiзничного району. Решту вiдключень будуть робити поетапно.
"До прикладу, на вул. Пасiчнiй, 98, ми проводимо планову замiну перемички теплової мережi дiаметром 325 мм, яка забезпечує теплопостачання мiкрорайону вулицi Дж. Вашингтона. Зараз мешканцi цього району отримують гарячу воду вiд ТЕЦ-1. Та коли ми почнемо гiдравлiку мереж ТЕЦ-1 з 13 травня, то, завдяки замiнi перемички, зможемо переключити цей мiкрорайон до котельнi на вул. Китайськiй. Таким чином приблизно 30 будинкiв цього району далi будуть отримувати гарячу воду, лише вiд iншого джерела. А коли будемо гiдравити мережi вже вiд котельнi на вул. Китайськiй, то переключимо цi будинки знову до ТЕЦ-1. Вiдтак у цьому районi мешканцi практично не вiдчують вiдсутностi гарячої води. Водночас гiдравлiку квартальних мереж, якi йдуть вiд менших котелень, будемо проводити протягом лiта, i триватиме вона лише 3-5 днiв. Тобто намагаємося перерозподiлити подачу гарячого водопостачання так, щоб мiнiмiзувати його вiдсутнiсть для споживачiв", - пояснює Олександр Одинець.
Подачу гарячої води споживачам вiд ТЕЦ-1 i ТЦ "Пiвнiчна" планують вiдновити з 18 червня. Однак, як наголошують у "Львiвтеплоенерго", намагатимуться зробити це швидше.
Також з 13 травня буде призупинено подачу гарячої води мешканцям Залiзничного району i мiкрорайону Рясне. Тут гiдравитимуть мережi, якi йдуть вiд окремих котелень. Подачу гарячої води у цьому районi планують вiдновити орiєнтовно з 27 травня.

Прочитано 92 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: