ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Неділя, 26 травня 2024 11:00

У Днiпрi ремонтують фасад будинку ОСББ, який постраждав через росiйський ракетний обстрiл

У Днiпрi вiдновлюють фасад будинку ОСББ у Новокодацькому районi, який постраждав через ворожий ракетний обстрiл 22 березня. Ремонтнi роботи для мешканцiв цiлком безкоштовнi.

"Коли все сталося, ми з чоловiком вибiгли у коридор i вiдчули дуже сильний запах гару, наче пластик горить. I ми зрозумiли, що прилетiло до нас. Потрапило в нашу лоджiю i вийшло через стiну. Звiсно, ми були шокованi. Дякуємо мiським службам - усi так оперативно спрацювали. Зробили експертизу, аби визначитися, як правильно провести у домi вiдновлювальнi роботи. Протягом усього часу з нами департамент з питань самоорганiзацiї населення мiськради пiдтримував зв'язок, говорили на якому етапi усе проходить. Зараз вже йде безпосередньо ремонт. Тому дуже вдячнi мiськiй владi, що не полишає, а усiляко допомагає", - пiдкреслила Iрина Чередниченко, мешканка постраждалої квартири згаданого дому.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, фасадна частина будинку постраждала у двох мiсцях, каже голова правлiння згаданого ОСББ Вiктор Бiлявцев.
"Це квартира на шостому поверсi, де найбiльше ушкодження, та на першому. Були в нас i фахiвцi нашої будiвельної академiї, якi дослiджували, як правильно зробити вiдновлювальнi роботи, аби не було руйнацiї будинку. Тож вирiшили укрiпити плиту залiзом. Ремонтна бригада - молодцi! Гарно все роблять! Вдячнi мiсту, що проводить такi роботи цiлком безкоштовно для мешканцiв!" - зазначив вiн.
За словами представницi департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiської ради Марини Ковальчук, унаслiдок ракетного обстрiлу 22 березня було пошкоджено 10 будинкiв ОСББ та ЖБК у Новокодацькому районi. Вибито 95 вiкон, 19 дверей, пошкоджена одна покрiвля. Усе це вже вiдремонтували.
"У цiй багатоповерхiвцi пошкоджено фасад. Спецiалiсти департаменту того ж дня виїхали на мiсце, аби дослiдити ушкодження. Замовили експертизу, аби визначитися щодо проведення ремонту у цьому будинку. Експертиза пiдтвердила, що можна проводити вiдновлювальнi роботи, оскiльки уламок ракети потрапив в отвiр мiж арматурою. Усi ремонтi роботи для мешканцiв постраждалих будинкiв - цiлком безкоштовнi", - додала Марина Ковальчук.

Прочитано 109 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: