ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 15 червня 2024 14:00

У Львовi очистили 9 тис. дощоприймачiв

Iз початку березня у Львовi тривало традицiйне весняне очищення дощоприймачiв. Станом на сьогоднi 100% усiх дощоприймачiв мiста вже очищено. Як розповiдають у департаментi житлового господарства та iнфраструктури, паралельно з очисткою дощоприймачiв комунальнi служби здiйснювали промивку зливної мережi, а у разi виявлення заломлення труб - проводили ремонт i замiну аварiйних дiлянок.

"Очищення дощоприймачiв i приведення їх до належного стану є дуже важливою частиною роботи комунальних служб мiста, адже коли розпочинаються дощi, а дощоприймач - несправний, то вiн не зможе якiсно виконати свою функцiю з вiдведення дощової води", - пояснює Iван Маткiвський, начальник управлiння iнженерного господарства ЛМР.
За його словами, загалом на територiї Львова разом з приєднаними громадами є майже 9 тис. дощоприймачiв. Найбiльше з них у Шевченкiвському та Галицькому районах. Водночас найскладнiшою та такою, що вимагає бiльше часу, є очистка дощоприймачiв у Галицькому районi, оскiльки тут на дощоприймачах стоять гiдрозатвори.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, очистку проводили шляхово-ремонтнi пiдприємства районiв. Також, за потреби, районнi адмiнiстрацiї залучали до цих робiт i пiдряднi органiзацiї. Пiд час очистки у дощоприймачах виявляли не лише пiскосумiш i дрiбне смiття. ЛКП "ШРП Личакiвського району" i КП "Добробут", якi проводили очистку дощоприймачiв у Личакiвському районi, дiставали звiдси пластиковi пляшки i одноразовий посуд. А також траплялися шини, дроти, металевi осердя вiд колiс велосипеда, дитячi iграшки, лiхтарики, пластиковi горнятка.
"Нещодавно з дощоприймача дiстали айфон останньої моделi. Львiв'янин розмовляв по телефону, й випадково телефон впав i потрапив у дощоприймач. Вiдчайдушнi спроби дiстати телефон не увiнчалися успiхом, i чоловiк звернувся до ЛКП "ШРП Личакiвського району" - вони дiстали смартфон з дощоприймача i повернули власнику. А загалом, дуже просимо мешканцiв не використовувати дощоприймач як смiтник. Бо в разi сильної зливи дощоприймач не зможе виконати свою функцiю", - вiдзначають у Личакiвськiй районнiй адмiнiстрацiї.

Прочитано 88 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: