ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 17 червня 2024 15:00

У Днiпрi з початку року втiлино 85 проєктiв у будинках ОСББ/ЖБК за програмою спiвфiнансування

Вiн пережив Другу свiтову вiйну, а зараз переживає росiйсько-українську. Будинок ОСББ "Пушкiна, 31-Б" звели ще у 1932 р. Попри повномасштабне вторгнення мешканцi продовжують його покращувати, аби жити у комфортних умовах. Серед iншого, тут вже вiдремонтовано тепловi мережi, крани, якими можна перекривати воду, тощо. I все - за мунiципальною програмою спiвфiнансування, згiдно з якою об'єднання сплачують за роботи лише 25%, решту - покриває мiський бюджет.

В останнi роки жителi п'ятих поверхiв будинку потерпали вiд аварiйного даху. У сильнi зливи вiн протiкав. Мешканцi вирiшили подати заявку на спiвфiнансування, аби вiдремонтувати аварiйний дах.
"У нас будинок п'ятиповерховий, i торiк нам зробили дах над одним пiд'їздом за програмою спiвфiнансування. Тодi ж вирiшили подати ще заявку, аби доробити покрiвлю над другим, третiм та четвертим пiд'їздами. Бо в нас була критична ситуацiя. Дах протiкав - i не рятували латки. Зараз нам усе вже зробили. Роботами ми задоволенi. Бригада працювала щодня до ночi. Зробили все оперативно, якiсно!" - розповiла голова правлiння ОСББ "Пушкiна, 31-Б" Ольга Чичинська.
За цi роботи мешканцi сплатили близько 250 тис. грн. Решту суми у понад 750 тис. грн. видiлили з мiського бюджету.
Ще один ремонт за програмою спiвфiнансування виконали в ОСББ "Миру-7". Там оновили сантехнiчнi системи - труби холодного водопостачання.
"Ми сплатили за роботи 75 тис. грн. Решту було видiлено з мiського бюджету. Повну б суму ми навряд потягнули. Чудова програма. Ми постiйно беремо участь. I на наступний рiк мрiємо вiдремонтувати систему опалення", - розповiла заступниця голови правлiння ОСББ "Миру-7" Наталiя Рижкова.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, цьогорiч департамент з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiської ради отримав рекордну кiлькiсть заявок на програму спiвфiнансування за всю iсторiю її iснування - 591.
"На сьогоднi ми вже реалiзували 85 заявок за програмою спiвфiнансування. З них 18 - покрiвлi, 24 - електромережi, 26 - сантехсистеми, 1 - ремонт укриття, 16 - лiфтове обладнання (з них 3 - це поточний ремонт i 13 - капiтальний). На останнiй вид робiт ми покриваємо 90% вiд суми. Усього 10% платять мешканцi. Станом на сьогоднi у роботi 117 заявок", - розповiв директор департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiської ради Святослав Ткаченко.
Вiн також нагадав, що з 17 червня стартують курси пiдвищення квалiфiкацiї з управлiння багатоквартирним будинком. Вже на першiй лекцiї голови правлiння ОСББ та ЖБК зможуть дiзнатися про мiськi та державнi програми для своїх будинкiв. Зокрема, i як правильно подаватись на програму спiвфiнансування.

Прочитано 86 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: