ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 27 червня 2024 17:00

Львiв допоможе сiм'ям вiйськовополонених чи зниклих безвiсти з оплатою ЖКП

У Львовi розширюють мiсцевi соцiальнi програми для сiмей захисникiв i захисниць України, якi зникли безвiсти чи потрапили в полон. Окрiм виплат до Дня матерi i Дня батька, вiдтепер сiм'ям вiйськових, якi потрапили в полон чи зникли безвiсти, - мешканцiв Львiвської громади, з мiського бюджету надають щомiсячну адресну грошову допомогу на оплату житлово-комунальних послуг.

"Пiдтримка вiйськовослужбовцiв та їх родин є ключовим прiоритетом у Львiвськiй громадi. На жаль, сьогоднi багато вiйськових потрапляють у полон, а деякi вважаються зниклими безвiсти внаслiдок бойових дiй. Тому важливою є всебiчна пiдтримка їх сiмей. З цiєю метою ми внесли змiни до порядку надання адресної грошової допомоги для часткової компенсацiї витрат на оплату житлово-комунальних послуг, що є для бiйцiв-добровольцiв, членiв сiмей загиблих (померлих) захисникiв i захисниць України, членiв сiмей Героїв Небесної Сотнi (дiє у нас з 2023 р.). Тобто тепер таку адресну грошову допомогу зможуть отримувати i члени сiмей вiйськових, якi зникли безвiсти або потрапили в полон", - пояснила Леся Дронь, заступниця керiвника управлiння соцiального захисту Львiвської мiської ради.
Розмiр адресної грошової допомоги на сiм'ю становить 40% прожиткового мiнiмуму, встановленого Законом України "Про Державний бюджет України". Станом на сьогоднi це 1170 грн. (цей мiнiмум щороку змiнюється, тож сума коригуватиметься вiдповiдно до змiн).Водночас, варто наголосити, що напередоднi мiсто розширило дiю програми щодо виплати грошової допомоги у розмiрi 10 тис. грн. батькам загиблих (померлих) захисникiв i захисниць України, зокрема батькам/матерям зниклих безвiсти вiйськовослужбовцiв та вiйськовополонених.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у Львiвськiй мiськiй радi продовжують працювати над розширенням дiї iнших програм для пiдтримки вiйськових, якi потрапили в полон чи зникли безвiсти.

Прочитано 69 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: