ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 09 липня 2024 14:00

Аварiйнi бригади КП "Днiпроводоканал" працюють у посиленому режимi

Аварiйнi бригади КП "Днiпроводоканал" завжди оперативно усувають пошкодження на мережах водопостачання у мiстi. Працюють за заявками, якi їм надсилають мешканцi мiста. Нинi такi роботи тривають на вул. Яна Гуса, що в Амур-Нижньоднiпровському районi мiста.

"Вона вже дiйсно вiдпрацювала свiй термiн експлуатацiї, була стара та заржавiла. Тож ми прийняли рiшення замiнити її на нову. Замiсть зношеної труби ми встановимо полiетиленову дiаметром 75 мм та довжиною 200 м", - розповiв начальник змiни аварiйної бригади КП "Днiпроводоканал" Днiпровської мiської ради Сергiй.
Аварiйнi роботи проводяться з вiдключенням водопостачання у мешканцiв, але для їхнього комфорту тут встановили водорозбiрну колонку, що дає змогу набрати людям воду.
"Загальна довжина мереж експлуатацiї водопостачання становить 2,2 тис. км. Водопровiднi мережi включають в себе складну систему трубопроводiв, насосних станцiй та iнших об'єктiв iнфраструктури, якi вимагають постiйного контролю та обслуговування. Робота над замiною даного трубопроводу проводиться з використанням сучасного обладнання, що дозволяє скоротити час на вiдновлення подачi води. Пiд час перевiрки не було виявлено жодних зауважень, що пiдтверджує високий рiвень професiоналiзму працiвникiв водоканалу. Оперативна реакцiя та злагодженiсть дiй команди дозволяють швидко усувати будь-якi пошкодження та в короткi строки проводити замiну трубопроводу. I таким чином фахiвцi завжди виконують заявки на 100%. Все, аби якомога швидше лiквiдувати аварiї та повернути водопостачання до осель днiпрян", - зазначив директор КП "Днiпроводоканал" Днiпровської мiської ради Юрiй Гамазинський.
Також вiн перевiрив свердловини, якi мiсто почало встановлювати ще взимку 2023 р. Зокрема, вiн оглянув колонки за адресами: вул. Мандрикiвська, 143, та вул. Мандрикiвська, 169. Мiсцевi мешканцi радiють, що в їхнiх дворах є альтернатива набору води, коли її немає вдома.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у цiлому, на правобережнiй частинi мiста вже облаштованi 46 свердловин з колонками з технiчною водою.
"Їх улаштували тiльки у низинi правобережжя мiста, на житлових масивах, якi ближче знаходяться до рiчки Днiпро, тому що тiльки там знайшли правильну геологiчну мiсцевiсть для бурiння, де менше скальних порiд. Але все ж залягання води дуже глибоке i доходить аж до 65 метрiв вiдносно лiвого берега, де максимальне залягання - 30 метрiв. Окрiм 46 колонок на правому березi, на лiвому березi мiста працює ще 51 колонка з технiчною водою. Звертаємо увагу, що вода технiчна та може використовуватись в технiчних цiлях", - розповiв начальник управлiння гiдро-архiтектурних споруд КП "Днiпроводоканал" Днiпровської мiської ради Дмитро Мороз.
Усi свердловини обладнанi колонками з нержавiючої сталi. Бiля кожної колонки виконано благоустрiй територiї та укладено тротуарну плитку. З кожної колонки беруться проби води для експертизи у сертифiкованiй лабораторiї.
"Всi колонки працюють справно: для того, щоб запустити колонку, достатньою всього вiд восьми до тринадцяти натискань. I в ходi перевiрки ми у цьому переконались - колонки справнi. Таким чином, у разi надзвичайної ситуацiї, вiдсутностi централiзованого водопостачання або при екстрених вiдключеннях електроенергiї Днiпро забезпечений технiчною водою", - повiдомив Юрiй Гамазинський.
Вiн також нагадав, що для зручностi мешканцiв мiста була створена мапа свердловин та водорозбiрних колонок, якi розташованi у Днiпрi. На мапi зазначенi пункти водозабору, якими днiпряни можуть скористатися в разi тривалої вiдсутностi води.

Прочитано 90 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: