ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Четвер, 11 липня 2024 13:00

Днiпро утеплить 18 будинкiв комунальної власностi, ОСББ та ЖБК

Попри вiйну та вiдключення свiтла Днiпро покращує комфорт мешканцiв. Цьогорiч мiсто утеплить 18 будинкiв комунальної власностi, ОСББ та ЖБК завдяки кредиту Європейського банку реконструкцiї та розвитку. Позику повертатимуть за рахунок зекономлених на енергоресурсах коштiв.

Нинi такi роботи тривають у будинку по вул. Набережнiй Перемоги, 120. Вiн також постраждав вiд терористичної атаки рф 14 сiчня 2023 р.
Голова ОСББ "ЯКIР" Володимир Шадловський каже, тодi мiська влада за два тижнi встановила вiкна, адже майже 95% у день вибуху потрощило. Також по будинку пiшли трiщини, а за пiвтора року пiсля трагедiї мешканцi стали помiчати в квартирi не лише сирiсть, а й плiсняву. Тож вони звернулись до мiста по допомогу.
"Цiєї зими ситуацiя почала погiршуватись. Було дуже некомфортно, холодно, а плiсняву, самi знаєте, важко побороти. Найбiльше страждають саме тi квартири, якi ближче до епiцентру вибуху. Тож ми попросили допомоги у мерiї Днiпра, i цьогорiч нам будинок утеплюють. Роботи проводять добре, мешканцi задоволенi. Тож очiкуємо, що взимку буде тепло i проблем нiяких не буде", - розповiв Шадловський.
Утеплення фасаду цього будинку стало другим етапом вiдновлення пiсля ракетної атаки. Спершу тут замiнили близько 200 вiкон та дверей, вiдремонтували пошкодженi комунiкацiї. Усе це коштом мiського бюджету. Утеплення фасаду розпочали всерединi квiтня, триватимуть роботи до кiнця липня. Нинi утеплено 2 сторони будинку, а це приблизно 60%. Подiбне оновлення триває i у будинку на вул. Калиновiй, 100-А, який теж зазнав атаки росiйських терористiв.
"Також утеплюємо за адресами: вул. Iнженерна, 1, вул. Iнженерна, 3, та вул. Квартальна, 35. Мiсто не витрачало на роботи по цих 5 будинках анi копiйки - усе коштом Європейського банку реконструкцiї та розвитку", - розповiв директор департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiської ради Святослав Ткаченко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, подiбнi роботи нинi проводять i у будинках комунальної власностi. Вiдомий всiм "Пентагон", що на просп. Слобожанському, 106 та 108. Цьогорiч його теж утеплюють.
Утеплення будинкiв комунальної власностi - комплекснi. Окрiм оздоблення фасаду, утеплюють дах, ремонтують мiжпанельнi шви, пiд'їзди та замiнюють вiкна на сходових клiтинах.
"Цьогорiч ми утеплюємо 13 житлових будинкiв комунальної власностi. Обирали саме тi, яким понад 50 рокiв i вони мають аварiйний стан фасадiв. На сьогоднi роботи виконано на 80% вiд загального обсягу. Цей процес ми розпочали ще у 2016 р. i до повномасштабного вторгнення утеплили 30 будинкiв. У них завдяки зменшенню тепловтрати економiя у платiжках сягає 70%", - зазначила заступниця директора департаменту житлового господарства Днiпровської мiської ради Тетяна Редько.

Прочитано 87 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: