ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 19 липня 2024 13:00

Днiпро пiдсилює водопровiдно-насоснi станцiї генераторами

У Днiпрi готуються до зими та можливих екстрених вiдключень на водопровiдно-насосних станцiях. Одна з них подає воду на верхню зону правобережної частини мiста.

"Отримуємо воду вiд Аульського водогону, яка зберiгається у двох резервуарах. На день продуктивна спроможнiсть станцiї - до 25 тис. куб. м питної води", - прокоментував Микола Волошановський, головний енергетик КП "Днiпроводоканал" Днiпровської мiськради.
Для резервного джерела живлення на випадок критичного стану енергосистеми на станцiї встановлено дизельний генератор потужнiстю 160 кВт.
"Його вже протестували. Робимо усе можливе для комфорту мiстян, аби люди були з водою у разi екстрених ситуацiй", - зазначив Микола Волошановський.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, на станцiї встановлено енергоощадне обладнання. Це шiсть насосних агрегатiв. Новi насоси мають потужнiсть у 130 кВт (старi були 250 кВт).
"На двох насосних агрегатах встановленi шафи iз частотними перетворювачами. Управлiння йде електронiкою. Вони працюють в автоматичному режимi за заданим тиском, що позитивно впливає на роботу розподiльчих мереж. Запрограмованi на постiйний тиск у розподiльчу мережу - 2,7 атм. Це досить економно. Ба бiльше, у 2020 р. замiсть аварiйних установили новi насоснi агрегати, якi значно знизили витрати електроенергiї", - уточнив заступник начальника водопровiдної насосної станцiї Юрiй Прокопенко.
У цифрах - iз енергоощадним обладнанням на цiй станцiї зекономлено третину електроенергiї.
"З 6 тис. кВт/годину на добу ми скоротили споживання до всього 2 тис. кВт/годину", - пiдсумував Микола Волошановський.

Прочитано 19 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: