ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 20 липня 2024 13:00

Тепловi мережi Львову на 70% готовi до зими

Теплопостачальне пiдприємство ЛМКП "Львiвтеплоенерго", готуючись до нового опалювального сезону, вже завершило гiдравлiку магiстральних теплових мереж i вiдновило подачу гарячої води усiм споживачам. I зараз проводить замiну аварiйних дiлянок, зокрема тих, де було виявлено пошкодження в часi гiдравлiки. Паралельно проводиться також ремонт у котельнях, центральних теплових пунктах та ТЕЦ. Головний акцент, як i минулого року, - на забезпеченнi усiх об'єктiв теплопостачання резервним живленням.

Розпочалися роботи iз замiни аварiйної дiлянки теплової мережi на вул. Дж. Вашингтона, 1. Тут буде замiнено магiстральний теплопровiд дiаметром 426 мм. Зараз тривають демонтажнi роботи, а монтаж нових трубопроводiв розпочнуть пiсля вiдключення високовольтної лiнiї електропередач, яка проходить зверху.
"Витiк на цiй тепломережi ми виявили пiд час гiдравлiчних випробувань, якi ми вже завершили. Тут пiсля гiдравлiки ми вiдновили гаряче водопостачання повнiстю по всiх напрямках до усiх споживачiв. Ремонтнi роботи на дiлянцi не впливають на подачу гарячої води до споживачiв, тобто всi прилеглi будинки тут мають гарячу воду. Вiдзначу, що це дуже важливi роботи, бо ця дiлянка мережi необхiдна нам для надiйної роботи взимку i для переключення споживачiв мiж джерелами теплопостачання. Тобто на сьогоднi гарячу воду мешканцям цього району ми забезпечуємо вiд котельнi поруч. А щоб зупинити цю котельню також на регламентнi роботи, маємо переключити споживачiв до ТЕЦ-1", - розповiдає Олександр Одинець, директор ЛМКП "Львiвтеплоенерго".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, ремонтнi роботи на вул. Дж. Вашингтона досить складнi, позаяк стара мережа знаходиться на глибинi 3 м поруч з рiзними комунiкацiями. Трубопровiд доведеться частинами пропихати пiд дорогою, щоб не руйнувати дорожнє полотно i не перекривати рух транспорту.
"Маємо тут дуже багато комунiкацiй - газ, телефоннi кабелi, водопровiд "Львiвводоканалу", а зверху - високовольтну лiнiю. А мiсця для розвороту мало, бо з одного боку дорога, а з другого ходять люди. Тому нашi землекопи змушенi розкопувати все вручну, бо екскаватор не може повноцiнно копати, бо може пошкодити комунiкацiї. Вiдтак, через те, що тут дуже мало мiсця, ми не зможемо протягнути пiд дорогою всю необхiдну трубу - її доведеться рiзати частинами, i так по частинах пропихати пiд дорогу. Та мусимо так робити, щоб нiкому не заважати, i щоб транспорт мiг їздити, адже це одна з центральних вулиць. Загалом маємо тут замiнити 48 м мережi, 12 з яких пiд дорогою", - наголосив в.о. начальника дiльницi спецiалiзованого ремонтно-будiвельного цеху ЛМКП "Львiвтеплоенерго" Мирон Маца.
Ремонтнi служби ЛМКП "Львiвтеплоенерго" вже замiнили 3600 м п теплових мереж. Зокрема, замiну провели на вул. Щурата, вул. Лiнкольна, вул. Шафарика, вул. Ковельськiй, вул. Володимира Великого та iн. Загалом вся протяжнiсть тепломереж, якi є на балансi пiдприємства, становить 563 км. Їх готовнiсть до зими вже становить близько 70%.
"Також приблизно 60% становить готовнiсть до зими наших котелень i ЦТП. У котельнях ми теж провели гiдравлiку, провели регламентi роботи на основному i допомiжному обладнаннi, провели промивку муловiдловлювачiв, замiну i ремонт насосного обладнання, приладiв облiку. Важливi роботи проводимо на найбiльшому джерелi теплопостачання - ТЕЦ-1. Ремонтуємо котли - паровi i водогрiйнi, турбiни, трансформатори, генератори. Звичайно, що, як i минулого року, значний акцент робимо на забезпеченнi наших об'єктiв джерелами резервного живлення. Я не можу озвучувати якусь конкретику, та така робота активно проводиться. Впевнений, що опалювальний сезон у Львовi почнеться вчасно, тодi, коли цього будуть вимагати погоднi умови. Так, ми не можемо все передбачити, але технiчно готовнiсть наших об'єктiв забезпечимо", - наголосив Олександр Одинець.
На балансi ЛМКП "Львiвтеплоенерго" знаходяться ТЕЦ-1, ТЦ "Пiвнiчна", 187 котелень, 169 ЦТП, 113 IТП + 408 IТП Сихiвського району та 563,8 км теплових мереж.
Опалення пiдприємство подає до понад 2 тис. житлових будинкiв Львова.

Прочитано 26 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: