ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 29 липня 2024 14:00

Харкiв'яни заборгували 7 млрд. грн. за тепло та гарячу воду

КП "Харкiвськi тепловi мережi" звертається до споживачiв з проханням погасити заборгованiсть за тепло та гарячу воду.

Як повiдомив фiнансовий директор КП "ХТМ" Iгор Горiшний, на сьогоднi сума боргу населення складає понад 7 млрд. грн. Щоб стало пройти опалювальний сезон, комунальникам за лiто необхiдно повнiстю децентралiзувати систему опалення, що потребує значних фiнансових ресурсiв. Оплата споживачiв є основним джерелом фiнансування "Тепломереж", тому пiдприємство звертається до харкiв'ян з проханням якнайшвидше погасити борги.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у травнi набрав чинностi закон, згiдно з яким постачальники комунальних послуг можуть стягувати заборгованiсть зi споживачiв через суд. Тiльки за 2023 р. i перше пiврiччя 2024 р. на користь пiдприємства було винесено понад 10 тис. судових рiшень на загальну суму 560 млн. грн.
"Коли ми надсилаємо смс-повiдомлення, що готуються позови до суду, то вони дiйсно готуються. Але ми завжди готовi йти назустрiч, якщо людина веде дiалог. Якщо ж боржник не йде на контакт, у нас немає iншого виходу, як спиратися на закон. Якщо судове рiшення вже винесене, то ми не можемо вплинути на його хiд. Тодi можливе блокування рахункiв, арешт майна, автомобiлiв, земельних дiлянок", - зазначив Iгор Горiшний.

Прочитано 21 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: