ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 02 серпня 2024 14:00

Днiпро готується до найскладнiшого сценарiю проходження опалювального сезону

Днiпро готується до опалювального сезону, спираючись на вiрогiднiсть найскладнiших сценарiїв для українських мiст. Основними викликами є iнтенсивнiсть обстрiлiв з боку рф та очiкуване збiльшення енергоспоживання пiд час зими. На цьому наголосив мер Днiпра Борис Фiлатов.

"Вiд електрики працюють пiдвищувальнi насоснi станцiї, решта обладнання. Тому, якщо немає електрики, то неможливо забезпечити воду. А якщо неможливо забезпечити воду, то неможливо й забезпечити тепло", - сказав вiн.
Також, коментуючи питання генераторiв, Фiлатов зауважив, що для критичної iнфраструктури Днiпро встановив їх близько 300. Це генератори рiзної потужностi, утiм у будь-якому комунальному господарствi iснує обладнання, для якого недостатньо самих лише альтернативних джерел живлення.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, водночас, крiм чималих витрат на пальне для генераторiв, в умовах мобiлiзацiї та демографiчної кризи в країнi є нестача квалiфiкованих працiвникiв, котрi мають їх обслуговувати.
"Неможливо пiд час постiйних обстрiлiв та блекаутiв втримати на генераторах систему мiльйонного мiста. I не мiльйонного також. Тому, коли люди, не розумiючи цього, постiйно звинувачують у соцмережах владу, вони повиннi усвiдомлювати, що анi мiсцева, анi центральна влада, уряд чи президент не виннi у цьому. Виннi у цьому тiльки нашi вороги-агресори - росiйська федерацiя", - пiдкреслив Фiлатов.

Прочитано 18 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: