ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 16 серпня 2024 17:00

У Днiпрi житловий будинок перепiдключили до теплових мереж мiста

"Нарештi отримуватимемо якiсне опалення, i в наших оселях стане тепло", - один голос говорять мешканцi житлового будинку по просп. Науки, 7. Цей п'ятиповерховий дiм на п'ять пiд'їздiв перепiдключили до мiських теплових мереж. До цього будинок опалювався вiд котельнi Українського державного унiверситету науки i технологiй (УДУНТ). З кожним роком якiсть теплопостачання для мешканцiв дому ставала все гiршою. Люди звернулися до мiської влади, аби їхнiй будинок перепiдключили до мiських теплових мереж.

За словами голови правлiння ОСББ "Гагарiна 7" Алiни Безгодкової, коли будинок опалювався вiд котельнi колишньої Металургiйної академiї (нинi Українського державного унiверситету науки i технологiй), тепла в квартирах майже не було. Температура була усього 13-16 градусiв.
"Балансоутримувач котельнi не ретельно слiдкував за станом теплових мереж. Часто траплялися пориви, аварiї. Було й таке, що котельня вчасно не була готова до початку опалювального сезону. Наш будинок ОСББ допомагав коштами у ремонтних роботах як в самiй котельнi, так i в мережах. Аргументацiя вiд балансоутримувача - "немає коштiв". Останнi роки отримували листи вiд унiверситету щодо вiдключення нашого дому вiд опалення їхньої котельнi i нам пропонували зробити альтернативне вже власним коштом. Технiчнi умови будинку не дозволяли цього зробити. А ще - у нас багато в домi пенсiонерiв, якi самостiйно б не змогли профiнансувати iндивiдуальне опалення. По допомогу звернулися до нашого мiського депутата Артема Павлова, аби посприяв у вирiшеннi нашої багаторiчної проблеми. Нас почули - будинок перепiдключили до мiських теплових мереж. Ми безмежно вдячнi усiм, хто цим займався!", - пiдкреслила Алiна Безгодкова.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, мешканка дому Наталiя Олександрiвна проживає тут з 1968 р. i каже: "Багато рокiв боролися з проблемою вiдсутностi якiсного тепла в наших оселях. Опалювальний сезон у нас починався не як у всiх, а наприкiнцi листопада. А вiдключали опалення у перших числах квiтня. У квартирах було ледь тепло. Стiни плiснявою покривалися. Словом, були у розпачi i не знали вже, що робити. Зараз дуже радiємо, що наш будинок перепiдключили до мiських теплових мереж. Комунальне пiдприємство "Теплоенерго" провело велику роботу для цього. Велика за це подяка. Звiсно, очiкуємо на якiсне тепло в прийдешньому опалювальному сезонi".
"Торiк котельню унiверситет взагалi не мiг запустити. Аби мешканцi не залишилися без тепла цiлком, ми дали свої пальники, фахiвцiв. I врештi вдалося запустити котельню. Розумiючи страждання мешканцiв, ми включили цей будинок у план ремонтних робiт. Перепiдключили цей дiм до наших мiських теплових мереж. Для цього уклали понад 200 метрiв трубопроводiв опалення, зробили теплоiзоляцiю. Мешканцi вже в цьому опалювальному сезонi отримуватимуть якiсну послугу теплопостачання", - додав заступник директора КП "Теплоенерго" Володимир Бiлан.

Прочитано 24 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: