ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 24 серпня 2024 12:00

Днiпро видiлив соцiальне житло ще 101 родинi переселенцiв з Марiуполя

Iз перших днiв повномасштабної вiйни Днiпро став прикладом пiдтримки переселенцiв з Марiуполя. Мiсто першим у країнi вiдкрило центр "Я - Марiуполь", а пiзнiше взяло активну участь у створеннi для цих людей соцiального житла. Нинi його у Днiпрi отримала ще 101 марiупольська родина.

"Ми зустрiчалися на цьому мiсцi трохи бiльше нiж мiсяць тому. Я дуже радий, що зараз заїжджають новi родини. Увесь цей час ми допомагаємо Марiуполю, бо це - наш обов'язок. Тому живiть довго та щасливо. Я завжди поруч iз вами. Тож не соромтеся говорити, якщо потрiбна допомога", - наголосив мер Днiпра Борис Фiлатов.
Оселi марiупольцiв облаштували в одному з гуртожиткiв мiста. Це стало результатом спiльних зусиль обох мерiй - за пiдтримки уряду Францiї та низки мiжнародних органiзацiй i благодiйних мiсiй.
"Ми хотiли створити нове бачення, нове ставлення, якiсть, новий комфорт. Вiдповiсти на питання "що таке соцiальне житло в державi Україна?". I це саме цей об'єкт - де в центрi уваги людина, а навколо неї створено гiдну iнфраструктуру", - сказав мiський голова Марiуполя Вадим Бойченко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, Лiдiя та Володимир Крючкови переїхали до Днiпра майже 2,5 роки тому. Аби покинути Марiуполь, подружжю знадобилося шiсть днiв. Їхню багатоповерхiвку на два пiд'їзди росiяни розбомбили вщент. Поки снаряди знищували дiм, вони iз сусiдами ховалися у пiдвалi.
"Нас багато там було - i дiтки, i всi. Уже як будинок почав горiти та дим пiшов у пiдвал, ми були змушенi звiдти виходити - хто як мiг", - пригадує панi Лiдiя.
Перебравшись до Днiпра, її родина змiнювала орендованi оселi декiлька разiв. Тож зараз соцiальне житло для них можливiсть нарештi налагодити побут.
"Мешкаємо тепер тут, продовжуємо життя своє. Нам сподобалося - гарне житло. Ремонт хороший, меблi, все необхiдне є. Але сподiваємося все одно, що буде деокупацiя i ми вернемося в Марiуполь. Ми цього чекаємо та бажаємо", - говорить Лiдiя Крючкова.

Прочитано 20 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: