ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Субота, 24 серпня 2024 13:00

У Львовi вiдремонтували 9 аварiйних балконiв в одному будинку

У будинку на вул. I. Франка, 161, вiдремонтували 9 аварiйних балконiв. Роботи вiдбувалися за Програмою спiвфiнансування, коли 80% вартостi оплачує мiсто, а 20% оплачує мешканець - власник балкону.

"Будинок на вул. Франка, 161, - це чотириповерховий житловий будинок, збудований у 1950-х рр. Мешканцi трьох пiд'їздiв будинку подали заявки на участь у Програмi спiвфiнансування ремонту балконiв. Вiдповiдний пакет документiв (заява, висновок про технiчний стан балкона з рекомендацiями, документи на право власностi на квартиру i технiчний паспорт) вони надiслали нам через ЦНАП. Як результат - маємо аж 9 вiдновлених балконiв в одному будинку. Дольова участь мiста в ремонтнi цих балконiв 356,9 тис. грн. - тобто 80% вiд загальної вартостi. Решту 20% оплатили мешканцi - власники балконiв", - розповiли у Сихiвськiй районнiй адмiнiстрацiї.
Минулого року у Львовi провели обстеження усiх балконiв у багатоквартирних житлових будинках. У незадовiльному станi виявили 9270 iндивiдуальних балконiв i 4201 балконiв загального користування. Вiдтак, мешканцi - власники квартир з аварiйними балконами можуть скористатися Програмами спiвфiнансування ремонту балконiв, якi дiють у Львовi.
Так, мешканцям, якi є власниками балконiв у будинках-пам'ятках архiтектури, для проведення ремонту балкону можна подаватися на участь у Програмi спiвфiнансування реставрацiї балконiв у житлових будинках-пам'ятках архiтектури.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, власники iндивiдуальних балконiв у будинках - не пам'ятках архiтектури, що перебувають у поганому станi, можуть подаватися на спецiальну Програму пiдтримки спiввласникiв багатоквартирних будинкiв у проведеннi невiдкладного чи капiтального ремонтiв, реконструкцiї, ремонтно-реставрацiйних робiт спiльного майна у багатоквартирних будинках Львiвської МТГ. Ремонт балкону вiдбуватиметься на умовах спiвфiнансування: 80% готове оплатити мiсто, а 20% - за мешканцем. Минулого року завдяки цiй програмi було вiдремонтовано 49 балконiв - 40 iндивiдуальних балконiв та 9 загального користування.

Прочитано 17 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: