ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



П'ятниця, 06 вересня 2024 18:00

Регiони бiльш-меньш готовi до зими

Україна готується до опалювального сезону в умовах повномасштабного воєнного вторгнення росiї. Щоб розпочати сезон вчасно та пiдвищити стiйкiсть об'єктiв енергетичної системи в умовах постiйних обстрiлiв, Мiнiстерство розвитку громад, територiй та iнфраструктури сприяє забезпеченню пiдприємств когенерацiйними установками та блочно-модульними котельнями. Про це розповiла Наталiя Хоцянiвська, директорка Департаменту комунальних послуг Мiнiнфраструктури.

"Сьогоднi кiлькiсть наявних у пiдприємств теплопостачання когенерацiйних установок становить 169, з них 83 введенi в експлуатацiю. Крiм того, мiжнароднi партнери пiдтвердили постачання ще 291 установки та 101 блочно-модульної котельнi. Поставки очiкуються найближчим часом, обладнання має запрацювати до кiнця року", - сказала вона.
Пiдприємства галузi потребують додатково ще 423 установки та майже 300 блочно-модульних котелень. Наразi Мiнiнфраструктури працює з мiжнародними партнерами над тим, щоб замовити та поставити додаткове обладнання, повiдомляє Property Times.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, станом на початок вересня загальна частка об'єктiв, якi готовi до опалювального сезону, складає 82%. У тилових регiонах цi показники вищi, на прифронтових територiях - дещо нижчi. Наприклад, у Запорiзькiй областi вiн становить 79%. Найнижчий показник - у Херсонськiй областi - 54%.
Що стосується Харкiвщини, то регiон готується до проведення опалювального сезону потужнiше, нiж попереднi роки. Так, з державного бюджету область отримала 2,5 млрд. грн., щоб швидко закупити та встановити необхiдне обладнання.

Прочитано 22 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: