ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Вівторок, 10 вересня 2024 15:00

У Днiпрi вже другий будинок ОСББ тепломодернiзують за програмою "Енергодiм"

У днiпровському будинку ОСББ "Парусний 10" проводять тепломодернiзацiю за програмою "Енергодiм". Це другий в Українi проєкт тепломодернiзацiї. Перший також був у Днiпрi.

У чотирипiд'їзнiй дев'ятиповерхiвцi на ж/м "Парус" роботи розпочалися тиждень тому. Зараз монтують основне поле утеплення на фасадi. Планується, що за два з половиною мiсяцi роботи тут цiлком закiнчать.
"Енергонезалежнiсть та енергоефективнiсть з кожним роком стають усе популярнiшими, аби можна було зберiгати тепло, а вiдтак - i показник комфорту. У цьому будинку ОСББ проводиться цiлковита тепломодернiзацiя. Йдеться про утеплення фасаду дому, труб системи теплопостачання. А ще - встановлення теплового пункту, який дозволятиме автоматично балансувати теплоносiй по циркуляцiйнiй системi опалення, тобто пропорцiйно розподiляти по будинку. Завдяки утепленню тепло нiкуди не зникатиме, а циркулюватиме всерединi. Попереднiй енергоаудит показав, що економiя на споживаннi тепла становитиме близько 35-40%", - розповiв начальник органiзацiйного вiддiлу департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiської ради Владислав Макарець.
За його словами, програма "Енергодiм", за якою проводять згаданi роботи, - це комплексне фiнансування. Основну частину коштiв (70% надає Фонд iз енергоефективностi (державний бюджет та грантовi кошти вiд донорiв ЄС), 10% - це кошти ОСББ та 20% - кошти мiського бюджету. Кошти ОСББ - це поворотна фiнансова допомога вiд мiста, яка повертатиметься завдяки зекономленим коштам. Наприклад, до утеплення будинок умовно споживав 100 Гкал тепла, а пiсля утеплення - 70 Гкал. Зекономленi гiгакалорiї - вартiсть, з якої повертатиметься позика.
Голова правлiння ОСББ "Парусний 10" Тетяна Саковська каже: "Вирiшили брати участь у цьому проєктi ще до повномасштабного вторгення рф. Але потiм з вiдомих причин його призупинили. Тож iз вiдновленням програми вирiшили стати учасниками. Усi мешканцi розумiють, наскiльки важлива тепломодернiзацiя нашого будинку, його утеплення, зокрема у нинiшнi непростi часи, коли нестабiльна ситуацiя в енергосистемi. Тож усi погодилися брати участь у програмi. Очiкуємо, що завдяки проведеним роботам взимку у нас буде тепло, а влiтку - прохолодно".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, згаданий будинок ОСББ - другий в Українi проєкт тепломодернiзацiї, який поєднує низку рiзних форм фiнансування: грантовi кошти Європейського Союзу, державного бюджету, мiста та власнi грошi об'єднання. Перший подiбний проєкт реалiзований у днiпровському ОСББ "Тверська 19" (вул. Яскрава, 19).

Прочитано 21 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: