ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Неділя, 15 вересня 2024 13:00

У Днiпрi ремонтують пiдпiрнi стiни

У Днiпрi по вул. Незалежностi, 18-б, ремонтують пiдпiрну стiну. Роботи проводять через її аварiйнiсть, а вiдтак - вiдновлення термiнове.

"Пiдпiрнi стiнки - важливий елемент iнфраструктури, зокрема у районах iз нерiвним рельєфом, як тут. Вони запобiгають зсувам грунту, обвалам та захищають iнженернi комунiкацiї, що проходять пiд землею (водопроводи, каналiзацiю, електричнi та газовi мережi). Стара пiдпiрна стiна була iз блокiв, якi ненадiйно були з'єднанi. Верхня частина вже посунулася вперед i будь-коли могла впасти. Зараз пiдпiрну стiну робимо монолiтною з 56 буроналивних колон, сiтчастого каркаса iз арматури, також бетонуватимемо. Тут достатньо складна форма стiнки. Її висота у найвищому мiсцi - 3,8 метри, а довжина - 32 метри. Плануємо завершити роботи за два мiсяцi", - розповiв старший iнспектор вiддiлу комунального господарства управлiння з благоустрою мiста департаменту благоустрою та iнфраструктури Днiпровської мiськради Андрiй Тищенко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, зараз закiнчують монтувати арматурний каркас, далi улаштовуватимуть опалубку i заливатимуть бетоном.
За словами головної спецiалiстки вiддiлу забезпечення дiяльностi мiського голови та його заступникiв Днiпровської мiської ради Валерiї Лукомець, до згаданого ремонту застосовується комплексний пiдхiд: "Пiсля того, як вiдремонтуємо пiдпiрну стiну, тут зроблять i ремонт дороги, попередньо виконавши ревiзiю системи водовiдведення. Упродовж цього року вже виконали ремонти пiдпiрних стiн за адресами: узвiз Крутогiрний в районi буд. 21; просп. Миру в районi буд. 11; вул. Робоча в районi буд. 73; просп. Богдана Хмельницького на дiлянцi вiд просп. Пилипа Орлика до буд. 24. Нинi на завершальному етапi ремонт пiдпiрної стiни по вул. Калиновiй, на дiлянцi вiд вул. Зразкової до вул. Янтарної".

Прочитано 23 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: