ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 16 вересня 2024 17:00

У Днiпрi уперше встановили iндивiдуальний тепловий пункт за спрощеною програмою "Енергодiм"

ОСББ "Писаржевського-3" у Днiпр - перше об'єднання в мiстi, яке встановило iндивiдуальний тепловий пункт за спрощеною програмою "Енергодiм".

"До цього тут були жахливi труби, й до мене доходило тепло в останню чергу. Ба бiльше, моя квартира сама по собi холодна. Коли були старi комунiкацiї, голова ОСББ власноруч спускав воду, перевiряв, як йде теплоносiй. Але геть старе усе було. Не рятувало. Нинi, дуже радiю, що не кутатимусь у 10 ковдр. У квартирi буде тепло пiд час холодiв. Дякую!" - розповiла Людмила, жителька будинку по вул. Писаржевського, 3.
Багатоповерхiвка має 11 поверхiв та налiчує 85 квартир.
"Ранiше у будинку опалення йшло згори. Тобто пiднiмалась вода вгору i спускалась по всiх квартирах, а потiм верталась назад. Через те, що це багатоповерхiвка, була проблема з розподiлом через стару систему. Тому одноголосно з мешканцями будинку вирiшили спробувати податися на програму "Енергодiм". Нинi установлена система дозволяє вирiвняти теплоносiй по всьому будинку. Тобто нашими внутрiшнiми насосами все циркулюється по системi. Теплоносiй буде пiдходити до нас, передаватиме через теплообмiнник на внутрiшнiй контур опалення, i ми самостiйно своїми насосами робитимемо циркуляцiю теплоносiя. Ба бiльше, мешканцi заощадять у платiжцi у новому опалювальному сезонi", - розповiв Владислав Макарець, голова правлiння ОСББ "Писаржевського-3".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, iндивiдуальний тепловий пункт коштував 1,2 млн. грн.
"За програмою роботи фiнансують на 60% Фонд енергоефективностi, на 20% - власним коштом ОСББ та 20% - з мiського бюджету за Програмою спiвфiнансування. ОСББ та ЖБК можуть подати заявки на спiвфiнансування до кiнця вересня", - зауважила Марина Ковальчук, представниця департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiськради.

Прочитано 35 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: