ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 30 вересня 2024 11:00

Мешканцi верхнiх поверхiв у Днiпрi будуть з водою навiть за вiдсутностi електроенергiї

У Днiпрi працюють 44 пiдвищувальнi насоснi станцiї КП "Днiпроводоканал". Також послугу з пiдвищення тиску води надає комунальне пiдприємство "Теплоенерго". У 62 теплорозподiльчих пунктах (ТРП) працюють насоси, якi допомагають забезпечувати водою верхнi поверхи будинкiв. Один iз таких - у лiвобережнiй частинi мiста. ТРП подає опалення та пiдкачує воду у 33 житловi будинки, а також одну школу, два дитсадки та один реабiлiтацiйний дитячий центр.

"На теплорозподiльчому пунктi встановленi мережевi насоси опалення, а також насоси для пiдкачування холодної води. Цього року замiнили один насос холодної води, два вiдремонтували. Ще на двох провели ревiзiю. Усе обладнання у робочому станi. На випадок аварiйної вiдсутностi електроенергiї встановлено потужний генератор. Завдяки йому працюватимуть насоси, а вiдтак - мешканцi будуть iз водопостачанням", - розповiв майстер теплової дiльницi №1 КП "Теплоенерго" Дмитро Корогод.
Одна iз насосних станцiй лiвобережної частини мiста подає пiдвищувальний тиск на понад 100 житлових будинкiв.
"Тут замiнено два насоснi агрегати, встановлено новi сучаснi шафи керування, якi дозволяють працювати насосам бiльш плавно, а вiдтак - унеможливлюють пориви трубопроводiв. Усього на цiй станцiї три насоси. Один iз них працює, iншi - у резервi. Обладнання енергоощадне, а вiдтак - значно менше споживає електроенергiї. На випадок вiдсутностi свiтла встановлений дизельний генератор. Це означає, що робота насосiв не зупинятиметься навiть за вiдсутностi електропостачання i люди будуть з водою", - зазначив начальник дiльницi пiдвищувальних насосних станцiй КП "Днiпроводоканал" Максим Сiдеков.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, до встановлення генераторiв у мiстян часто виникали питання, як вiдсутнiсть електропостачання на теплопунктах пов'язана з вiдсутнiстю води на верхнiх поверхах домiв.
"Нинi теплопункти мають генератори. За вiдсутностi електропостачання вони забезпечуватимуть роботу насосiв. Отже, у години пiк мешканцi верхнiх поверхiв будуть з водою", - зазначив Владислав Павленко, iнженер iнспекцiї по контролю за ремонтами КП "Днiпроводоканал".

Прочитано 18 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: