ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 07 жовтня 2024 14:00

У Днiпрi реалiзували 216 заявок щодо ремонтiв у будинках ОСББ/ЖБК

Днiпро продовжує втiлювати заявки мешканцiв будинкiв ОСББ та ЖБК, якi вони подали за програмою спiвфiнансування. Спiввласники можуть вiдремонтувати у своїх домах необхiдне, сплативши всього 25%. Решту вiд вартостi ремонту покриє мiський бюджет.

У будинку ОСББ "Тополя 2/43" (ж/м "Тополя-2", буд. 43) виконали поточний ремонт сантехнiчних систем: холодного водопостачання та каналiзацiї. Це дванадцятиповерхiвка, де з моменту забудови виконували лише латковий ремонт труб.
"Ситуацiя була вже вкрай аварiйною. Увесь час траплялися пориви, крани не працювали. Зараз задоволенi виконаними роботами. Зробили якiсно та оперативно. На наступний рiк теж подали заявку на програму спiвфiнансування. Хочемо вiдремонтувати електромережi", - каже голова правлiння ОСББ "Тополя 2/43" Карiне Сакоян.
Перевiрив виконанi ремонтнi роботи директор департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiської ради Святослав Ткаченко.
"Ремонт тут тривав тиждень. Мешканцям вiдключили воду для замiни труб усього на один день. Працювали дуже оперативно та якiсно. За цей ремонт мiська влада в особi департаменту з питань самоорганiзацiї населення сплатила близько 220 тис. грн., що становить 75% вiд загальної суми. З початку року ми вже виконали 216 заявок за програмою спiвфiнансування (38 - покрiвлi, 54 - електромережi, 53 - сантехсистеми, 66 - лiфтове обладнання (30 поточних та 36 капiтальних ремонтiв), 1 - вимощення, 1 - укриття, 1 - мiжпанельний шов, 2 замiни вiкон та дверей). У роботi нинi 110 заявок", - зазначив Святослав Ткаченко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, наступна локацiя перевiрки - обслуговуючий кооператив "ЖБК №171 "Слава"" (вул. Набережна Перемоги, 48). Тут завершився капiтальний ремонт лiфтового обладнання у третьому-п'ятому пiд'їздах. Були встановленi новi редуктори, електродвигуни, станцiї керування. А також замiненi канати та лiфтовi кабiни.
"Нашому будинку вже бiльше нiж 50 рокiв i за увесь цей час ремонт пiдйомникiв не проводився. Ситуацiя з лiфтами була вже зовсiм поганою. Часто вони зупинялися, довго не працювали. У трьох пiд'їздах нам цiлком оновили пiдйомники. Вдячнi за це. Наступного року теж плануємо ремонтувати лiфти в iнших пiд'їздах", - сказала голова правлiння ОК "ЖБК №171 "Слава"" Iлона Разумовська.
"Для такого виду робiт за програмою спiвфiнансування мешканцi сплачують усього 10% вiд загальної вартостi ремонту. Iншi 90% покриває мiський бюджет. Мешканцi та голова правлiння задоволенi виконаними роботами. Тому вже подали заявку на капiтальний ремонт лiфтового обладнання в iнших пiд'їздах на 2025 р. Прийом заявок на участь у програмi спiвфiнансування у наступному роцi тривав до 30 вересня. Подано рекордну кiлькiсть заявок - 593. Нинi спецiалiсти департаменту оброблюють їх", - додав Святослав Ткаченко.

Прочитано 19 разів

Детальніше в цій категорії: « У Харковi оновили магiстральний водовiд

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: