ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 14 жовтня 2024 12:00

"Київтеплоенерго" залучило понад 10,5 млн. грн. гуманiтарної допомоги

Безпрецедентнi атаки на енергетику змiстили акценти роботи гендерного комiтету "Київтеплоенерго". На пiдприємствi близько 9 тис. працiвникiв, 69% з яких чоловiки та 31% - жiнки. Якщо до широкомасштабного вторгнення гендерний комiтет зосереджувався на полiтицi гендерної рiвностi, то iз початком ракетних атак також розпочав залучення технiчної та гуманiтарної допомоги. Про це повiдомляє КП "Київтеплоенерго".

На Форумi ментальної стiйкостi дiяльнiсть гендерного комiтету "Київтеплоенерго" була вiдзначена подякою. Вiд iменi мiста її вручила Марина Хонда, заступниця голови КМДА. Результат роботи комiтету на сьогоднi - понад 10,5 млн. грн. пiдтримки для енергетики Києва.
Перший транш допомоги було надано у березнi 2022 р. вiд асоцiацiї енергетикiв Євросоюзу EuroHeat&Power. Європейськi енергокомпанiї надали обладнання та iнструменти на 5 млн. грн. Частина допомоги була перенаправлена колегам у Харкiв.
Для працiвникiв "Київтеплоенерго", якi тижнями не залишали робочих мiсць та пiд обстрiлами продовжували забезпечувати столицю теплом, було сформовано продовольчий банк. У партнерствi iз Київським вiддiленням Спiлки самаритян України доставлено понад 12 т продуктiв харчування. Ще "самаритяни" передали ковдри, лiхтарики, свiчки, портативнi пiчки, засоби порятунку та iншу допомогу на 1,4 млн. грн.
У спiвпрацi з Червоним хрестом України через гендерний комiтет наданi 150 парамедичних комплектiв та 500 аптечок на загальну суму 3,2 млн. грн. Набори першої медичної допомоги переданi для працiвникiв котелень, теплоелектроцентралей та аварiйних бригад.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, щоб навчити спiвробiтникiв правильно дiяти пiд час надзвичайних ситуацiй, гендерний комiтет органiзував тренiнги домедичної та першої психологiчної допомоги. Навчання проводили фахiвцi Червоного хреста України, Respawn school, iзраїльської коалiцiї травми та київський Центр стресостiйкостi. З 2022 р. понад тисяча працiвникiв взяли участь у 47 таких тренiнгах. Оцiночна вартiсть тренiнгiв - 800 тис. грн.
"Щиро дякуємо партнерам за спiвпрацю та допомогу у цей складний час. Ми також вдячнi мiськiй владi за вiдзнаку. Для нас - це визнання правильностi наших дiй. Коли йдеться про допомогу енергетицi та безпеку персоналу, питання гендерної рiвностi стає як нiколи актуальним. Всiх нас об'єднує одна мета - продовжувати забезпечувати Київ теплом i електроенергiєю та допомагати тим, хто виробляє цю енергiю", - зазначила Юлiя Орел, голова Гендерного комiтету, заступниця директора з iнвестицiйної дiяльностi та перспективного розвитку "Київтеплоенерго".
Гендерний комiтет "Київтеплоенерго" працює вже понад 5 рокiв. Вiн став першим в енергетичнiй галузi України та впроваджує полiтику гендерної рiвностi на пiдприємствi.

Прочитано 17 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: