ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 28 жовтня 2024 14:00

Львiв вiдреставрував iсторичнi вiкна та балконний блок

У Львовi майстри вiдреставрували 8 автентичних вiкон та один балконний блок на двох сходових клiтках загального користування у будинку на вул. Личакiвськiй, 5. Роботи тривали кiлька мiсяцiв, виконували їх в межах мiської програми спiвфiнансування. Про це повiдомили в ЛКП "Бюро спадщини".

"Обсяг робiт був значним, адже потрiбно було вiдновити багато столярки. Вiкна тривалий час були у поганому станi та були покритi шарами старої фарби. Ми замiнили пошкодженi дерев'янi елементи на новi, встановили нове засклення, вiконний ущiльнювач i металевi зливи. Також було проведено ретельне очищення збережених латунних ручок i фурнiтури", - розповiв реставратор Юрiй Буцик.
"Це ще один успiшний приклад спiльного з мешканцями збереження елементiв спадщини мiста. Вартiсть реставрацiйних робiт становила 169311,80 грн. З цiєї суми мiсто оплатило 60% вартостi, а iншу частину - мешканцi", - розповiла директорка ЛКП "Бюро спадщини" Стефанiя Топилко.
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, у комунальному пiдприємствi додали, що в цьому будинку в межах програми спiвфiнансування вiдреставрують i вхiдну браму. Мешканцi вже подали заявку i тепер чекають своєї черги. При реставрацiї брам 70% вартостi робiт покривається з мiського бюджету, а 30% - за рахунок мешканцiв.

Прочитано 15 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: