ЛФМ Утеплення Вікна та двері Технології Техніка | Ринок Аналітика Новини компаній



Понеділок, 28 жовтня 2024 15:00

У Днiпрi будинки ОСББ та ЖБК готують до холодiв

У Днiпрi готуються до холодiв. Не виняток i багатоповерхiвки ОСББ та ЖБК. Нинi їх готовнiсть - близько 75%. По вул. Новокримськiй, 3 провели промивку системи опалення.

"Така робота покликана вiдновити ефективнiсть роботи системи опалення будiвлi з початком чергового опалювального сезону", - уточнив Олег Браславець, виконавчий директор ОСББ "Новокримська 3".
Як стало вiдомо ProfiDOM.com.ua, подiбна перевiрка - одна iз важливих складових перед пiдготовкою до зими кожного будинку.
"Дiї, якi зараз треба зробити: промити систему, перевiрити герметичнiсть утеплення, якщо немає - попiклуватись про це. Адже якщо будуть перебої з циркуляцiєю, буде заходити повiтря до системи. А це призведе до розривiв труб чи протiкань. Ба бiльше, може перестати працювати уся система опалення в будинку", - прокоментував Владислав Макарець, начальник органiзацiйного вiддiлу департаменту з питань самоорганiзацiї населення Днiпровської мiськради.
Зi свого боку, мiська влада Днiпра допомагає будинкам ОСББ та ЖБК ефективно "утеплюватись".
"Можна провести ремонт систем опалення, замiнити аварiйнi труби на новi та багато iншого - за програмою спiвфiнансування. Нагадаємо, для подiбних робiт у рамах програми спiвфiнансування мiський бюджет сплачує 75% вартостi вiд загальної суми ремонту, частка ОСББ становить лише 25%. Також реалiзовується всеукраїнська програма "Енергодiм": сплачуєш лише 10% вартостi робiт, ще 20% - кошти мiського бюджету. Решту витрат профiнансує Фонд енергоефективностi", - додав Владислав Макарець.
"Торiк ми подались на спiвфiнансування й зробили систему опалення. Сьогоднiшня промивка цих труб пройшла швидко та без проблем. Тож готуємось до холодiв вчасно! Усього в нашому будинку 222 квартири, це 750 мешканцiв. Також тут є два центри ВПО, в яких проживають 50 людей", - пiдсумував Олег Браславець.

Прочитано 19 разів

Підпишіться на новини будівництва:

 

 

Вибір редакції: